Boeken

Durven dromen: een lekker tussendoortje

Durven Dromen

Houd je van lezen, maar heb je er niet altijd tijd voor? Dan is Durven Dromen van Sarah Simmelink een prima tussendoortje.

Een lekker makkelijk boek

Wel houden van lezen, maar niet altijd voldoende tijd (of zin) hebben om aan een dikke pil te beginnen. Herkenbaar voor vrijwel iedere lezer. Begin je aan een lekkere roman, zit je er weken aan vast omdat je steeds maar een paar pagina’s verder komt. Of, ook heel vervelend, steeds weer even terug moeten bladeren omdat je weer vergeten bent wat je de vorige keer gelezen hebt.

Voor dit soort periodes zijn de boeken van De Verhalenfabriek ideaal. Ze zijn niet te lang, pakweg 100 bladzijdes, en lezen lekker makkelijk. Perfect voor die verloren momenten waarop je even snel een stukje wilt lezen, of voor een weekend waarin je gewoon even een heel boek uit wilt kunnen krijgen.

Het aanbod aan boeken van De Verhalenfabriek is al behoorlijk groot, en groeit gestaag. Durven Dromen van Sarah Simmelink verscheen deze maand, en is een perfect voorbeeld van zo’n ’tussendoortje’, zoals de uitgeverij de boeken noemt.

Lekker herkenbaar

Joy is een jonge vrouw, wiens leven een beetje een sleur is. Dankzij het thuiswerken loopt ze vooral in haar onesie rond. Haar vriendin is onlangs naar CuraƧao verhuisd, dus een druk sociaal leven heeft ze ook al niet. Als haar baan plotseling op de tocht komt te staan, en haar leven er niet bepaald enerverender op wordt, gaat de knop echter om. De kansen, zowel op werkgebied als op het gebied van de liefde, dienen zich opeens aan, zo lijkt het. Maar lukt het Joy ook om die kansen te grijpen?

Durven Dromen is geen spannend verhaal, en ook geen boek met verschillende lagen of ingewikkelde perspectieven. Nee, het is gewoon een lekker verhaal met een herkenbare hoofdpersoon, dat je binnen een avondje of twee uit kan lezen. Wat bepaald geen straf is, want het is toch prima gelukt om in die 100 pagina’s een sympathieke hoofdpersoon, en veel geloofwaardige andere personages uit te werken. Dat maakt het lezen echt prettig en ontspannend. De Verhalenfabriek heeft met deze kwalitatief sterke, en zeer betaalbare, korte verhalen echt een gat in de markt gevonden.

Durven Dromen – Sarah Simmelink
De Verhalenfabriek
2,99 euro