Boeken

Bloedlijn: het begint met een vermist meisje

Bloedlijn-Machteld-van-Zalingen

Een vermist meisje, een jongen die zijn biologische vader zoekt en een rechercheur die niet van opgeven weet. Bloedlijn van Machteld van Zalingen bevat genoeg ingrediënten voor een spannende thriller.

Waar is Emma gebleven?

Er is een meisje vermist, en het is aan rechercheur Manon Dijkgraaf om haar te vinden. Alhoewel… Haar chef heeft liever dat ze zich met een ander onderzoek, dat draait om een grote drugszaak, bezighoudt.

Manon kan de zaak van de vermiste Emma echter niet loslaten, en bijt zich erin vast. Wat zij niet kan vermoeden is dat deze vermissing niet zomaar die van een jong meisje is. Er zijn veel meer mensen en zaken bij betrokken dan vooraf kon worden vermoed.

Als alle verhalen samenkomen

Bloedlijn heeft wat tijd nodig om op gang te komen. Er gebeurt wel van alles, er passeren tal van personages de revue, maar hoe al deze gebeurtenissen en mensen met elkaar te maken hebben, dat is niet direct duidelijk. Dat draagt bij aan de spanning, want op deze manier kan echt iedereen iets te maken hebben met het vermiste meisje, maar maakt het ook lastig om echt door het verhaal gepakt te worden. De urgentie om verder te lezen kan wat ontbreken, als er steeds tussen personen, jaren en locaties gewisseld wordt, zeker wanneer deze op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben.

Naarmate het boek vordert worden de lijntjes steeds duidelijker, maar het veelvuldig schakelen tussen personen en locaties blijft tot de laatste pagina in stand. Met zo veel ‘vertellers’ kan het lastig zijn om een band op te bouwen met de karakters, om echt in het verhaal getrokken te worden. Jammer, want het uitgangspunt van het verhaal is zeker sterk.

Als de ontknoping nadert wordt Bloedlijn bij vlagen écht spannend, en komen alle losse eindjes samen. Een sterk plot, met zichtbare en onzichtbare lijntjes die vooraf niet te voorspellen zijn.

Bloedlijn – Machteld van Zalingen
De Crime Compagnie
8,99 euro