Boeken

365 pingu�ns

De titel en kaft van het boek ‘365 pinguïns’ laten niets te raden over: dit boek gaat over pinguïns. Een heleboel pinguïns zelfs, 365 om precies te zijn. Die duiken niet allemaal tegelijk in het boek op hoor, nee, het verhaal begint wanneer er op Nieuwjaarsdag door een koerier 1 pinguïn wordt bezorgd bij een familie. De dag erna volgt er nog eentje, de dag erna nog eentje… net zolang tot aan het einde van het jaar het hele huis vol zit.

Wat moet je met al die beesten? Ze eten, nemen ruimte in beslag en maken ook nog eens herrie. En waarom worden ze eigenlijk bezorgd bij deze familie? Het antwoord komt van Oom Victor, die uitlegt dat de pinguïns met uitsterven bedreigd worden, en hij de familie nodig had voor zijn plannetje om er een flink aantal uit te zetten op de Noordpool.

De jongste lezers van dit grote (prenten)boek zal deze diepere boodschap waarschijnlijk ontgaan. Zij kunnen zich verbazen en amuseren over die enorme hoeveelheid pinguïns, die met de bladzijde groeit. Voor iets oudere kinderen is het een inzichtelijke manier om te snappen hoe dat nou zit met bedreigde dieren en het uitzetten hiervan om hun voortbestaan te garanderen. Op deze manier is het een leuk én leerzaam boek, waarin zowel voor kleine als grote kinderen educatieve elementen zijn opgenomen (tellen, maanden van het jaar, rekenen etc.).

365 pinguïns – Jean-Luc Fromental & Joëlle Jolivet
ISBN 9789025742515
Gottmer
14,50 euro

365 pinguins
Bestel via Bol.com: 365 pinguins
Fromental, J.L. & Joelle Jolivet