Beauty

Karine Jackson & Beauty Kitchen: 100% natuurlijke haarverzorging

Karine Jackson Beauty Kitchen

Wat krijg je als je topkapster Karine Jackson laat samenwerken met Jo Chidley van Beauty Kitchen? Een 100% natuurlijke, professionele haarverzorgingslijn!

Natuurlijk graag!

Na jaren van scheikundige uitvindingen, kunstmatige stofjes die prachtige beloftes doen, zien we de laatste jaren steeds meer een tegenbeweging ontstaan. Mensen willen weten wat ze op hun huid en in hun haar smeren, het begrijpen, en er zeker van zijn dat het op de lange termijn goed doet, en geen schade aanricht; zowel voor henzelf, als voor de natuur.

Een merk als Beauty Kitchen springt hier goed, en vol oprecht enthousiasme op in. Hun producten voor gezicht en lijf zijn in korte tijd zeer populair geworden, omdat ze niet alleen lief zijn voor de natuur, maar ook écht werken. Een lijn voor haarverzorging ontbrak nog, maar daar komt met de samenwerking met Karine Jackson een einde aan.

Karine Jackson

Karine Jackson is voor velen misschien niet zo’n bekende naam, maar als kapster sleepte zij awards binnen en werd ze hoofd van The Fellowship for British Hairdressing. Dankzij haar vriendschap met Jo Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen, werd haar haarverzorgingslijn een heel andere dan we van de meeste kappers gewend zijn. Het werd een 100% natuurlijke lijn, die zich kan meten met professionele producten die je bij de kapper koopt.

Uitgebreid

Als je een lijn introduceert, dan moet je dat goed doen, en op zo’n manier dat iedereen er de producten in vindt die passen bij zijn of haar haartype. Dat kun je wel overlaten aan Karine en Jo; de lijn bestaat uit zeven producten, en aan werkelijk alles is gedacht. Opvallend is dat er geen onderscheid is in haartypes. De producten zijn geschikt voor iedereen, je kiest simpelweg wat jouw haar op dat moment nodig heeft.

Reiniging, da’s iets dat iedereen nodig heeft. In deze lijn kun je dat op twee manieren doen. Wil je je haar goed diep reinigen, zonder de boel uit te drogen natuurlijk, gebruik dan 1 keer per week The Balancer. Hierna was je je haar met The Cleanser, een shampoo die je dagelijks kunt gebruiken, wat je haartype ook is. Fijn is dat The Cleanser zo is samengesteld dat je haar en hoofdhuid gerespecteerd en niet aangetast raken, en er voor wordt gezorgd dat vuil van buitenaf wordt afgestoten.

Na het wassen gebruik je natuurlijk een conditioner (The Moisturiser), die in tegenstelling tot zoveel andere conditioners geen siliconen of andere stofjes bevat die je haar wel gladder doet lijken, maar feitelijk niks doet qua voeding. The Moisturiser doet écht iets voor je haar, ook op de lange termijn.

Karine Jackson Beauty Kitchen

Kijkend naar de stylingproducten is het echt een kwestie van haartype, kapsel en persoonlijke smaak welke producten je kiest. Werk je met een föhn of stijltang dan is The Protector bijvoorbeeld een aanrader, omdat deze je haar beschermt tegen hitte. Heeft je haar intense verzorging nodig, dan is The Nourisher ideaal, deze olie laat je haar glanzen. The Volumiser is een droogshampoo in poedervorm, die je qua styling kunt gebruiken om je haar wat meer body en volume te geven. The Finisher tenslotte is vergelijkbaar met een hairspray, maar dan vooral om je haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf te beschermen.

Prijzen voor de producten beginnen bij €11,50, je vindt ze bij Holland & Barrett.