Beauty Health Schoenen

De zomer door zonder blaren

Ook deze zomer zijn ballerina’s en andere open schoenen weer helemaal hot. Leuk en vrolijk, maar vanwege de afwezigheid van sokken loopt menigeen regelmatig blaren op. Daar heb je natuurlijk effectieve middeltjes tegen. Sporttape bijvoorbeeld. Maar of dat die zomerse look nou echt goed doet uitkomen…

Gelukkig komen er ook steeds meer oplossingen die wat minder opvallen. Eén product valt daarbij extra op, omdat je het niet plakt, maar smeert. De Compeed Anti-Blarenstick. Aanbrengen op ‘risicogebieden’ en je voorkomt blaren, zo luidt de belofte. Dat wilden wij natuurlijk wel eens testen, en zo liepen wij de afgelopen (net iets te frisse…) tijd heel wat meters op onze nieuwe zomerschoenen.

Het aanbrengen gaat zeer gemakkelijk, je wrijft gewoon met de stick over het ‘risicogebied’ en je bent klaar. Het resultaat lijkt in eerste instantie vrij vettig, maar ‘droogt’ al snel op tot een glad, soepel gebied. Dat voorkomt dat je schoen wrijving kan veroorzaken, en dat is nou net weer de oorzaak van blaren. Met name op gladde stukken huid werk de stick dan ook prima: de huid wordt na een flink eindje wandelen hooguit wat rood, maar een blaar blijft uit. Iets lastiger is de achterkant van de enkel, op de achillespees. Heb je de pech dat je huid daar wat gerimpeld en erg droog is, dan is (met name bij langere wandelingen) de Anti-Blarenstick misschien net niet voldoende.

Al met al is de Compeed Anti-Blarenstick (5,69 euro) een ideaal hulpmiddel voor iedereen die snel last heeft van blaren, met name voor gebruik op de gladde huid. Bij een zeer droge huid of échte killershoes kun je er ook best even mee vooruit, maar is het misschien wel handig om voor de zekerheid wat pleisters op zak te hebben, voor het geval de avond of dag wat langer duurt dan je had gedacht. O.a. te koop via Drogisterij.net.