Kijk jij, net als wij, ook al uit naar kerstmis? Lekker gezellig, met familie, genieten. En koken, een prachtig diner als het even kan. En dat levert ons ieder jaar weer de nodige stress op…
Hoe, wat waar?
Voor het kerstmenu op tafel staat, breken we ons het hoofd over allerlei prangende vragen. Vraag 1: wat eten we? Wordt het weer die kalkoen? Lamsrack? Inspiratie graag! Je wilt met kerst tenslotte wel met iets bijzonders aankomen.
Vraag 2: waar haal je, als je er dan eindelijk uit bent wat je gaat maken, alle ingrediënten voor jouw kerstmenu vandaan? En dan het liefst alles in één keer, want de dag voor kerst gaan we als het even kan niet meer overvolle winkels in dan strikt noodzakelijk.
Laatste vraag: hoe bereid je het? Ja, er zijn van die keukenprinsessen die maar naar een stuk vlees hoeven te kijken, en direct weten hoe het bereid dient te worden, en waarmee je het kunt combineren. Wij behoren niet tot dat soort, helaas.
Albert Heijn schiet te hulp!
Wat schetst onze verbazing: op al deze vragen heeft Albert Heijn dit jaar een passend antwoord. We beginnen weer met ‘wat’. Nou, dat wordt één van de Albert Heijn kerstspecials. Heel bijzondere, lekker luxe producten die je in een speciaalzaak zou verwachten, zijn deze kerst gewoon bij Albert Heijn te halen. Bijzonder vlees, luxe gevogelte, speciale kazen en natuurlijk bijpassende wijnen, alles voor een top kerstdiner.
Waar haal je het vandaan? Tja, duidelijk, bij Albert Heijn. Maar ga niet de dag voor kerst onvoorbereid op pad, want deze Albert Heijn kerstspecials bestel je online. Van 7 t/m 19 december bestel je ze via ah.nl, waarna je kunt kiezen. Wil je ze op 23 of 24 december kosteloos ophalen bij een Albert Heijn winkel in de buurt of een Albert Heijn Pick Up Point, of ga je voor gemak, en laat je je bestelling op 23 of 24 december thuis bezorgen door de Albert Heijn Bezorgservice? Wij kiezen duidelijk voor de laatste optie, lekker makkelijk!
En dan de grote ‘hoe?’ vraag. Hoe bereid je jouw kerstdiner? Ook daar worden we dit jaar mee geholpen. In Allerhande vind je recepten waarin de Albert Heijn kerstspecials centraal staan, en ook op www.ah.nl/kerstspecials vind je informatie en enkele recepten.
Voorkoken
Nu klinkt dit als een gevalletje ‘kerst kan niet mislukken dit jaar’. Maar zet ons in een keuken, en tja, ’t is altijd maar weer afwachten. En daarom probeerden we het alvast uit. We gingen aan de slag met een prachtige hele ossenhaas, die we netjes volgens de aanwijzingen binnen een half uur helemaal naar wens hadden bereid. En wat ziet ‘ie er mooi en lekker luxe uit, zeker zo in combinatie met die citroenaardappelen uit de oven. Als je net als wij kiest voor Pommes Rouges, kun je hun mooie schilletje laten zitten. Even koken (dat kan ook een dag van tevoren al, scheelt weer keukenstress!), en vervolgens met citroen, olijfolie en kruiden in de oven zetten. Resultaat gegarandeerd!
Om nog meer indruk te maken, serveren we er als groente bimi bij. Deze groente heeft wat weg van broccoli, maar dan met lange, slanke stengels. Komt uit Japan, en kan makkelijk worden gekookt (of roerbak ‘m even). Voor de liefhebber is er natuurlijk een bijpassende wijn, ook niet onbelangrijk.
Ons oefendiner verliep perfect, dus met kerst staan we dit jaar vol vertrouwen in de keuken.
Exclusief
Met dit kerstdiner maken we indruk! We zouden, als we met kerst aan tafel zitten, bijna op gaan scheppen over ‘bijzondere adresjes’, ‘wijn die al jaren in de kelder ligt’ en ‘familierecepten’, zo exclusief ziet het eruit. Maar daarmee zouden we Albert Heijn tekort doen, en dus durven we met trots te melden dat dit bijzondere gerecht in zijn geheel via ah.nl besteld is. Eet smakelijk!