winnen

Leuk, handig en veilig: Kurio Smart 2-in-1 tablet/laptop (+WIN!!)

Iedere ouder weet het: er komt een moment dat een kind een eigen tablet of laptop wil.

Totdat ze een jaartje of acht zijn kun je ze nog wel zoet houden met af en toe spelen op jouw tablet, en kunnen eventuele schoolopdrachten op jouw laptop gemaakt worden, maar in de hogere klassen van de basisschool is er geen houden meer aan.

Wat voor apparaat kies je dan? En hoe zorg je ervoor dat je kind veilig is op internet? Kurio Smart belooft dé oplossing te zijn. Dat wilden we natuurlijk wel even uitproberen.

Kurio Smart

Het lijkt een laptop, maar als je goed kijkt zie je dat je het scherm in een handomdraai van het toetsenbord kunt scheiden. En dat scherm… dat is dan opeens een tablet! Handig, deze combinatie, want zo heeft je kind in één klap zowel een tablet als een laptop.

Een beetje anders dan de meeste tablets is de Kurio Smart wel: omdat hij ook als laptop fungeert, draait het apparaat op Windows 10. Da’s even wennen, maar wel zo handig! Windows 10 is namelijk prima te bedienen via het touchscreen, waardoor je kind intuïtief om leert gaan met dit besturingssysteem. Een ander groot voordeel van Windows is de mogelijkheid ‘Ouderlijk toezicht’ in te stellen. Zo kun je als ouder niet alleen instellen hoe lang je kind maximaal op de Kurio Smart mag doorbrengen, je kunt ook voorkomen dat er apps worden geïnstalleerd die niet geschikt zijn voor je kind, of dat ze opeens YouTube filmpjes zitten te kijken die helemaal niet voor hun leeftijd geschikt zijn.

Kurio Smart

Veilig

Veiligheid is belangrijk als je kind voor het eerst online gaat, en daar speelt de Kurio Smart goed op in. Je kunt heel makkelijk en duidelijk instellen wat je kind wel en niet mag (zien), en de grote stap zelfstandig het internet op begeleiden zonder steeds over zijn schouder mee te moeten kijken. Zo kun je je kind met een gerust hart zelf aan de slag laten gaan, zonder bang te zijn dat het dingen doet of ziet die je als ouder liever niet hebt.

Ook veilig: het design van het apparaat. Het is net wat robuuster dan de standaard tablet of laptop, zonder kinderachtig te ogen.

Kurio Smart

Groeit met je kind mee

De Kurio Smart is speciaal bedoeld voor kinderen van ongeveer 8 tot en met 12 jaar. De jongsten zullen het apparaat vooral als tablet gebruiken: er zijn al wat game apps geïnstalleerd, zodat het kind direct kan spelen. Het beginscherm kun je helemaal inrichten voor je kind, zodat het direct zijn of haar lievelingsspelletjes of favoriete websites ziet zodra het apparaat is opgestart.

Ook wat oudere kinderen zullen er nog regelmatig mee op de bank duiken, om spelletjes te spelen. Maar wanneer een kind huiswerk meekrijgt van school, en er bijvoorbeeld een werkstuk getypt moet worden, krijgt de Kurio Smart opeens een andere functie: een echte laptop!

Lekker compact, zodat hij makkelijk op een klein bureautje of op de keukentafel past, maar wel met alles dat je kind nodig heeft om zelfstandig aan de slag te gaan. Office is gratis te downloaden, zodat je kind leert tekstverwerken in Word en zelfs presentaties maken in PowerPoint. Ook als het apparaat in ‘laptopmodus’ wordt gebruikt, geldt dat het scherm als touchscreen kan fungeren. Handig als je kind nog wat moeite heeft met het touchpad!

Kurio Smart

Slimme koop

Wij hebben de Kurio Smart 2-in-1 tablet/laptop uitgebreid mogen proberen, en zijn enthousiast! Vanwege al zijn functionaliteiten, maar ook door zijn vriendelijke aankoopprijs van €199. Best een bedrag, maar koop daar maar eens zowel een tablet als een laptop voor! Met de Kurio Smart leert je kind omgaan met Windows en Office, als op een echte laptop, maar kan het ook lekker spelen, als op een tablet. Een slimme combinatie, die dankzij de mogelijkheden voor ouderlijk toezicht ook nog eens veilig is. Twijfel je of je voor je kind nu het best een laptop of een tablet aan kunt schaffen, dan is die twijfel wat ons betreft nu wel voorbij: neem gewoon de Kurio Smart!

Winnen

Enthousiast geworden? Op http://www.kurioworld.com/k/nl/parents/ lees je nog veel meer informatie over de Kurio Smart. En één van onze bezoekers kan deze 2-in-1 tablet/laptop voor kinderen binnenkort zelf uitproberen: wij geven namelijk een Kurio Smart weg ter waarde van 199,99.

Wil jij hem winnen? Vul dan razendsnel het onderstaande formulier volledig in, en misschien brengt de post jou binnenkort wel een mooi pakket!

Sponsored story

[cforms name=”kurio smart”]