Verzorging

Kidslog probeert Soltan Kids Sensitive

Als het gaat om zonbescherming voor kinderen, dan zijn er heel wat factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Soltan belooft dat te doen, en wij checkten het!

Moeten we het echt nog vertellen? Natuurlijk smeer je je kind goed in als het de zon in gaat! Zeker de jonge huid is kwetsbaar en moet goed beschermd worden, om problemen op de korte en zeker ook de lange termijn te voorkomen.

Nu zijn kinderen niet altijd dol op zonbeschermingsproducten. Ze plakken, stinken of geven zo’n gekke witte waas. En heb je pech, dan kan je kind ook nog eens uitslag krijgen als er stofjes in zitten waar het niet tegen kan.

Soltan Kids Sensitive, van Boots, belooft anders te zijn. Dit product is verkrijgbaar als spray en lotion, met een SPF 50. Da’s een mooi begin, want een lagere factor is bij de meeste tere kinderhuidjes zinloos, tenzij je ze ieder half uur in wilt smeren. Let echter wel op: ook dit product moet je om een goede werking te garanderen elke 1-2 uur opnieuw aanbrengen. Daarnaast is het waterproof, maar ook na het zwemmen en afdrogen is een nieuw laagje meer dan raadzaam.

Het insmeren gaat met de spray het snelst, maar ook de lotion smeert lekker weg. Er lijkt een wit laagje op de huid te ontstaan, maar masseer je de lotion goed in dan verdwijnt dat direct. Net als beloofd is het resultaat niet plakkerig, fijn voor kinderen die lekker op het strand willen spelen zonder meteen onder het zand te zitten! De huid voelt na gebruik juist lekker soepel en verzorgd aan, fijn! Ook de geur is prima in orde, tikje ‘medisch’ luchtje, wat erop duidt dat er geen parfum aan het product is toegevoegd.

Al met al een prima product om je kind deze zomer weer tegen de zon te beschermen, zeker als deze een gevoelige huid heeft. De verkoopprijs bedraagt €15,95.