Travel

Vakantie? Laat je kinderen meebeslissen!

Zin om er een paar dagen tussenuit te gaan? In Nederland, of iets verder weg? Nou, wij wel! We geven je ook de gouden tip: laat je kinderen meepraten over de bestemming.

Eigen mening

Vanaf het moment dat kinderen kunnen praten, en eigenlijk al lang daarvoor, hebben ze een eigen mening. Die kun je zo nu en dan best negeren, maar als het om vakantie gaat zouden we toch even naar ze luisteren. Niks is zo vervelend als op een vakantiebestemming aankomen, met een kind dat duidelijk laat blijken liever ergens anders heen te zijn gegaan. Gezellig gaat het dan niet meer worden, geloof ons maar.

booking.com

Wat vinden ze belangrijk?

Booking.com liet uitzoeken wat kinderen zoal belangrijk vinden als ze op vakantie gaan. Eten wat thuis niet mag, bijvoorbeeld. En WiFi, zeker bij de iets oudere kinderen. Ook belangrijk: een zwembad, of andere leuke activiteiten, want vervelen tijdens een vakantie: daar is niks aan. Een ander belangrijk puntje zijn goed verende bedden: dat slaapt wel zo lekker, en je kunt er (als je ouders even niet kijken) ook prima op springen!

Zoek het maar uit!

Wij deden het onderzoek eens dunnetjes over in de praktijk. We zetten een 12-jarige een scherm met daarop Booking.com voor, met het verzoek een leuk uitje uit te zoeken voor de voorjaarsvakantie. Waar zou hij mee aankomen?

Heel wat hotels kwamen voorbij… en werden ook net zo snel weer weggeklikt. Te saai. Niks te doen in de buurt. Ideaal voor een stedentrip? Boeiend, er is niets eens een zwembad. En hebben ze hier eigenlijk wel WiFi? Te ouderwetse kamers, geen mooie bedden, te ver weg, te dichtbij, te kinderachtig, geen restaurant: de moderne 12-jarige heb je niet zomaar voor je gewonnen!

booking.com efteling hotel

Opeens zagen we iets gebeuren. Een ‘eureka’ moment. ‘Efteling’, werd er ingetikt in de zoekbalk van Booking.com. En verhip, daar verscheen het Efteling Hotel in beeld. De 12-jarige wierp er een goedkeurende blik op. WiFi: check, genoeg te doen: check, uitgebreid ontbijtbuffet: check. ‘Doe deze maar’, klonk het even later. Niet te enthousiast, natuurlijk, da’s niet cool, maar de vrolijke blik verraadde veel. Het ideale hotel was gevonden. Nu alleen nog even afwachten of de bedden een beetje veren…