Travel

Kidslog bezoekt Sunparks Kempense Meren

Sunparks staat voor velen bekend als ‘het kleine broertje van Center Parcs’, met een viertal parken in Belgie. Wij bezochten de grootste van de vier, Sunparks Kempense Meren.

De moeite van een bezoekje waard? En waarin verschilt Sunparks nu eigenlijk van Center Parcs? Wij zochten het voor je uit.

Sunparks is geen Center Parcs

Om maar meteen een vooroordeel uit de weg te helpen: Sunparks behoort tot dezelfde organisatie als Center Parcs (het Franse Pierre & Vacances), maar kent een compleet ander aanbod.

Center Parcs biedt binnen de grenzen van het park feitelijk alles wat je als vakantieganger nodig kunt hebben, terwijl Sunparks meer uitgaat van de omgeving. Een slaapplaats, winkel, horeca en wat vermaak, en verder vooral alle gelegenheid om de omgeving te verkennen. Het aantal faciliteiten ligt dus een stuk lager dan je bij Center Parcs gewend bent, en ook de mate van luxe is wat minder. Belangrijke zaken om te weten voor je boekt!

Sunparks Kempense Meren

Sunparks Kempense Meren

Sunparks Kempense Meren ligt vlak over de grens in Belgiƫ, in het stadje Mol. Vanuit Tilburg of Eindhoven ben je er zo, en dat merk je ook op het park: er loopt best veel Nederlands personeel rond. Uniek aan dit park is de ligging, direct aan enorm meer. Er is een strand omheen aangelegd, maar zwemmen mag je er niet. Wel kun je er volop waterfietsen en zeker in de zomer ook andere watersporten beoefenen.

Wij bezoeken het park in de herfst, iets te fris om het water op te gaan. Gelukkig is er ook in het zwembad Aquafun genoeg water te vinden! Dit zwembad biedt voldoende vermaak voor jong en oud, met o.a verschillende glijbanen en een wildwaterbaan. Ook hier geldt weer: verwacht geen Center Parcs, maar een bescheiden variant daarop. Een perfect zwembad om een dagdeel in door te brengen.

Sunparks Kempense Meren

Het zwembad ligt direct aan het overdekte centrumgebouw, waarin je een aardige supermarkt en meerdere restaurants vindt. Niet alle restaurants zijn iedere dag geopend, maar keuze heb je altijd. Onze favoriet is de brasserie, waar je gezellig op het indoor terras kunt zitten, en tegelijk heerlijk kunt lunchen of dineren. In het centrumgebouw kun je ook gratis gebruik maken van wifi, op de rest van het park is geen internetverbinding beschikbaar. Dat was even afkicken, maar eerlijk is eerlijk: wel lekker rustig!

Indoor vind je ook een kleine binnenspeeltuin en een gamehall, vooral gericht op kinderen. Zonder al te grote inleg kunnen zij op verschillende apparaten scores behalen, die zij vervolgens kunnen inwisselen voor kleine en grotere cadeautjes. In de herfstvakantie waren de automaten erg in trek.

Sunparks Kempense Meren

De accommodaties

Als je verblijft op Sunparks Kempense Meren kun je kiezen tussen een hotelkamer en een vakantiehuis. Het hotel bevindt zich direct bij alle faciliteiten, lekker makkelijk dus, maar wij gaan toch voor een huisje. Hierin kun je kiezen tussen ‘Select’ en ‘Exclusive’, waarbij onze keuze valt op de meest luxe variant, Exclusive. Alle vakantiehuizen worden momenteel opgefrist en up to date gebracht, en in ons Exclusive huisje is dat al goed te zien. We hebben een mooie badkamer tot onze beschikking, een vaatwasser en een infraroodsauna, om maar eens wat te noemen.

De accommodatie is dik in orde: geen overvloedige luxe, maar meer dan netjes en compleet genoeg om er met een gezin een vakantie in door te brengen. Ons 4-persoons huisje is lekker ruim en ligt heel centraal vlakbij de ingang. Zo zijn we binnen een mum van tijd in het zwembad en bij de restaurants, maar ook bij het strandje en de parkeerplaats. Dat laatste is belangrijk, want tijdens ons verblijf doen we precies wat Sunparks ons aanraadt: de omgeving verkennen.

Genoeg te doen

Op het park kun je volop fietsen huren, maar wij gaan op stap met de auto. Gewoon, een beetje de omgeving bekijken. Naast het meer waar ‘ons’ park aan ligt zijn er nog veel meren in de omgeving, waaraan het zeker in de zomer goed toeven is.

Ben je dol op pretparken, dan zit je op Sunparks Kempense Meren ook goed. De Efteling ligt niet ver weg, net als Bobbejaanland en Plopsa Indoor Hasselt. Tenslotte ben je met de auto binnen een uur ook nog in Antwerpen, ideaal om een dagje door te brengen.

sunparks-kempense-meren-4

Goede basis voor een vakantie

In de aanloop naar ons bezoek bleek dat veel Nederlanders eigenlijk niet zo goed weten wat zij nu bij Sunparks moeten verwachten. Wij hoorden zelf ook bij die groep, en kwamen niet veel verder dan een soort ‘Center Parcs light’. Met deze laatste benaming doe je Sunparks eigenlijk een beetje tekort, beter kun je het zien als een compleet ander soort vakantiepark. Eentje waarop de basisfaciliteiten aanwezig zijn, maar waarop je vooral wordt aangemoedigd er op uit te gaan.

De opfrisbeurt waar het park middenin zit is hard nodig om klaar te zijn voor de toekomst, en aan te sluiten bij waar vakantiegangers behoefte aan hebben. Is deze afgerond dan kan het park weer een flink aantal jaren mee als prima bestemming voor een kortere of langere vakantie vlak over de grens.