Televisie

Tijd voor mama: nieuwe afleveringen Orange Is the New Black op Netflix

Ze staan er al weer even op, maar eindelijk hadden we er deze week tijd voor: de nieuwe afleveringen van Orange Is the New Black op Netflix!

Orange Is the New Black

Alle fans hebben er lang op moeten wachten, maar sinds een week of 2 is het zover: het derde seizoen van Orange Is the New Black is te zien op Netflix. Opvallend is dat, zoals in seizoen 2 ook al steeds meer het geval was, hoofdrolspeelster Piper steeds minder dé belangrijkste figuur in de serie wordt. Het is niet langer het ‘blank, rijk meisje belandt in de gevangenis, hoe zal het haar vergaan?’ verhaal, maar een uitgebreid kijkje in het leven binnen de muren van een vrouwengevangenis, met al haar typische bewoners.

Alle gevangenen, ook de spraakmakende nieuwkomers, hebben hun verhaal, en dit wordt steeds meer (en steeds beter!) belicht. Overigens zijn het niet alleen de gevangenen die we beter leren kennen, ook cipier John Bennett (je weet wel, die ene bewaarder die een gevangene heeft bezwangerd!) leren we beter kennen… op een manier die we niet aan zagen komen!

Orange Is the New Black

Genieten

Orange Is the New Black is voor ons genieten. De afleveringen duren korter dan een uur, en zijn daarmee perfect geschikt om in een verloren, rustig uurtje op de dag te bekijken. Of zodra de kinderen op bed liggen, en er dan lekker veel achter elkaar, dat kan natuurlijk ook. Het enige nadeel? Het zijn ‘slechts’ 13 afleveringen… en daarna wordt het weer tot 2016 wachten op het nieuwe seizoen!