Televisie

Koningsdag op Netflix

Het is Koningsdag! Dat betekent lekker naar buiten, spelletjes doen en de vrijmarkt. Maar gezien de weersvoorspellingen is een alternatief programma ook aan te raden.

Koningsdag

Een feestelijke dag, die zich grotendeels buiten afspeelt. In de meeste gemeenten is van alles te doen, vooral voor kinderen. Leuke spelletjes, of je oude spulletjes verkopen op de vrijmarkt. En je verdiende geld daarna natuurlijk weer snel uitgeven bij de andere verkopers!

In Oranje

Voor de tv

We zijn geen experts, maar de kans dat je gezien de temperaturen en de neerslagkans heel de dag en avond buiten door zult brengen lijkt ons niet zo groot. Een goed idee om een soort van back-up te hebben dus, in de vorm van oranje tv.

Dat begint al in de loop van de ochtend, met het koningspaar dat Dordrecht bezoekt. Een mooie traditie om ieder jaar met je kinderen te kijken, toch? Daarnaast tippen wij ook nog de prachtige familiefilm In Oranje, wanneer je maar wilt te zien op Netflix.

Een ontroerende familiefilm met o.a. Wendy van Dijk en Thomas Acda, over een jongetje dat heel graag het Nederlands voetbalteam wil halen, maar ook om moet gaan met het verlies van zijn vader. Voor jonge kinderen vooral spannend, zal de hoofdrolspeler Oranje halen, voor ouders een echte tranentrekker. Mooi om met de hele familie te bekijken dus, en daarmee perfect voor Koningsdag.