Speelgoed

Teken Turbo

Spelletjes waarin je iets moet tekenen, om vervolgens anderen te laten raden wat het is, zijn al jaren populair. Maar nooit was de tijdsdruk zo hoog als met Teken Turbo, zo ondervonden wij aan den lijve.

Teken Turbo

In de doos van Teken Turbo van Goliath vind je kaartjes met verschillende woorden. Activiteiten, dingen, plaatsen: van alles en nog wat. Sommige zijn makkelijk om te tekenen, andere wat lastiger. Een reus, een kogelwerend vest en de krant lezen, zomaar wat voorbeelden. De speler die aan de beurt is pakt een kaartje en gooit de dobbelsteen om te zien wat hij of zij moet tekenen.

Alsof dat in sommige gevallen al niet lastig genoeg is, is er zeer duidelijke tijdsdruk. Je hebt maar 10 of 15 seconden de tijd! En dat voel je terwijl je bezig bent, want de speciale pen waar je mee tekent heeft een punt die zich steeds verder terugtrekt. Is de afgelopen tijdsduur voorbij, dan kun je dus ook echt niks meer stiekem aanpassen.

Zenuwslopend

Wat verschilt zo’n verdwijnende punt nu met een zandloper, vroegen wij ons af. Om daar achter te komen speelden we het spel, en oei, dat viel nog niet mee! Je voelt de punt tijdens het tekenen naar binnen gaan, en weet dat hij ieder moment verdwenen zal zijn, en dat zorgt voor stress! Een makkelijke opdracht wordt opeens een stuk lastiger met deze ‘tikkende tijdbom’ in je hand!

Teken Turbo

Wij wisten er een aardige verjaardagstaart uit te persen, zoals je op de foto kunt zien, die naar onze bescheiden mening ook zeker door de medespelers geraden zou worden. Lukt je creatie wat minder goed, en raadt niemand het, dan schuif je de opdracht door naar degene naast je, en die mag dan verder met dezelfde tekening (uiteraard mag hij of zij wel eerst weten wat het moet worden).

Teken Turbo is een leuk, dynamisch spel dat zowel door kinderen vanaf een jaar of 8 als zeker ook door volwassenen gespeeld kan worden. Ideaal voor een donkere winteravond of een kinderfeestje.