Speelgoed

Squla Familiebordspel

Squla ken je vast wel van de speciale website/app waarmee kinderen op een leuke manier de vakken die zij op school krijgen extra kunnen oefenen.

Maar Squla vind je ook in de speelgoedwinkel! Er zijn kleine kaartspellen en de Flitsquiz en een écht bordspel: Het Squla Familiebordspel. Wij bekeken het.

Squla Familiebordspel

Het Squla Familiebordspel is, de naam zegt het al, specifiek bedoeld om gezellig met de hele familie te spelen. Natuurlijk draait het om kennis, maar net als bij een gewoon bordspel is het spelelement zeker zo belangrijk en moet je soms ook een beetje geluk hebben.

Squla Familiebordspel

 

Het spel is speciaal geschikt voor kinderen in groep 4 t/m 8 van de basisschool en hun ouders. Voor iedere groep én voor de ouders is er een speciaal stapeltje kaarten met vragen, zodat iedereen op zijn eigen niveau speelt. Dat is wel zo eerlijk, en natuurlijk ook wel zo leuk. Extra fijn is dat het spel hierdoor lang meegaat, zeker als je het aanschaft als je kind net in groep 4 zit. Ieder jaar brengt nieuwe vragen, zodat het spel steeds weer nieuw is!

Door het juist beantwoorden van vragen, die te maken hebben met alle vakken op school, verzamel je punten. Degene die de meeste punten heeft wint het spel, en wij kunnen uit ervaring zeggen: dat is echt niet altijd de papa of mama, want al krijgen ook zo vragen over vakken die op de basisschool worden gegeven, die kennis is behoorlijk weggezakt!

De gestelde vragen zijn net wat specifieker te herleiden naar een schoolvak dan met andere kennisspellen, wat steeds duidelijk maakt dat je hier met een Squla spel te maken hebt, maar leuk blijft het wel. Zeker goed geschikt om te spelen met leergierige kinderen, die (net als hun ouders) na een spel weer heel wat opgestoken hebben. De verkoopprijs bedraagt €29,99.