Speelgoed

Speelgoed getest: Woordwijzer

Speelgoed en spellen mogen best educatief zijn, maar het mag er niet te dik bovenop liggen. Dat is met Woordwijzer prima gelukt!

Woordwijzer

Woordwijzer is een spel voor jong en oud, geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Een gloednieuw woordspel, dat een heel klein beetje doet denken aan Pim Pam Pet, maar dan helemaal van nu.

Centraal in het spel staat een vrolijk vormgegeven apparaat, dat door een zwieper aan de hendel een categorie en een beginletter bepaalt. Weet jij, laten we zeggen, een vakantiebestemming met een S? Ja? Dan gooi je snel jouw balletje in de trechter bovenop.

Andere spelers kunnen dit ook doen, en alleen degene wiens balletje onderop ligt mag het antwoord geven. Is dat goed? Dan gaat jouw gekleurde balletje in de kronkelige buis. Is het fout? Helaas, dan ben je je balletje kwijt. Wie aan het eind van het spel de meeste gekleurde balletjes in de kronkelige buis heeft zitten heeft gewonnen.

pvwoordwijzer2

Familiespel nieuwe stijl

Een spel waarbij het aankomt op geluk, woordenschat, rustig blijven en een brede algemene ontwikkeling, dat door de vormgeving vooral heel leuk en speels is. Leuk verzonnen van Goliath, en ideaal om met het hele gezin aan de keukentafel te spelen deze winter. De verkoopprijs bedraagt €29,99.