Speelgoed

Speelgoed getest: VTech Little Love Praat met mij Baby

Babypoppen die geluid maakten kenden we al. Maar geen enkele babypop is zo interactief als de VTech Little Love Praat met mij Baby.

Ze ziet er uit als een gewone babypop. Eentje waar je een speen in de mond kunt doen, of een flesje. Eentje die kan brabbelen, huilen misschien, en het fijn vindt als je haar aandacht geeft. Maar als een kind langer met de VTech Little Love Praat met mij Baby aan het spelen is, zal het ontdekken dat deze slimme babypop nog veel meer kan.

Spelen en leren met VTech Little Love Praat met mij Baby

Op haar slabbetje vind je drie ‘knoppen’. Druk erop, en de baby zal je zelf vertellen wat zij wil. De knop links draait om verzorging, misschien wil ze haar speen of haar flesje? De middelste knop zorgt voor een gezellig gesprekje. De pop stelt vragen, die je kunt beantwoorden als haar strikje oplicht. Leuk is dat ze met deze antwoorden ook echt iets doet!

De knop rechts heeft een boekje als symbool. In de verpakking zijn drie boekjes meegeleverd, en de baby zal je duidelijk maken welke ze dit keer wil lezen. Luister goed wat zij zegt, of waar ze om vraagt, en lees de woordjes (of zeg wat je op de plaatjes ziet), en ze zal je herhalen. Zo leert niet alleen zij, maar ook het kind dat ermee speelt spelenderwijs woordjes! Er zit trouwens ook nog een knopje op haar been, met een muzieknootje. Druk je daarop dan kunnen jullie samen liedjes zingen.

vtechlittlelove2

Moderne babypop

De babypop die een vastgesteld programma afdraait is geweest, deze VTech Little Love Praat met mij Baby is de toekomst. Wat een leuke pop! Waar hele jonge kinderen bij toeval dingen zullen leren aan haar (of juist van haar!), kan de pop jaren mee en zullen wat oudere poppenmoedertjes steeds vaker echt contact zoeken met deze baby, en haar steeds meer leren. Zo groeit de pop met het kind mee, en is hij leuk vanaf een jaar of twee, tot pakweg acht.

Ons enige bezwaar is dat de VTech Little Love Praat met mij Baby een wel érg sterk ontwikkelde baby is, de dingen die zij kan komen niet helemaal overeen met haar uiterlijk (‘Laten we naar bladzijde vier gaan!’ is geen zin die je van een baby verwacht, om maar eens een voorbeeld te geven), maar een kniesoor die daar op let. Deze Little Love Praat met mij Baby is de droom van iedere poppenmoeder! Verkoopprijs: €34,95.