Speelgoed

Speelgoed getest: Peppa Colorino

Colorino is een perfecte manier om jonge kinderen kleuren te leren. En Peppa Colorino, dat is er speciaal voor alle kleine Peppa fans!

Peppa Colorino

Gezien de populariteit van Peppa kon het niet uitblijven dat er steeds meer speelgoed met haar beeltenis in in de winkels verschijnt. Ravensburger ontwikkelde Peppa Colorino, speciaal voor kinderen vanaf twee jaar.

Leer de kleuren

In Peppa Colorino vind je een transparant bord, en vier mooie, kleurrijke afbeeldingen van Peppa. Deze kunnen van onderaf in het bord bevestigd worden, waarna je kind aan de slag kan. In het bord zitten plekjes om de bijgeleverde gekleurde stenen op te plaatsen. Weet jij welke steen waar moet?

Om het makkelijker te maken staat op de afbeelding een aantal rondjes, van dezelfde grootte als de stenen. Daar moeten de stenen komen. Je vindt er bijvoorbeeld eentje in de gele ballon, waar natuurlijk een geel steentje op moet. En op Peppa’s hoofd, dat natuurlijk roze is.

Draai de platen nu maar eens om. Dan zie je dezelfde afbeeldingen, maar dan in zwart-wit. Je kunt op deze manier kijken of je kind de kleuren onthouden heeft, maar natuurlijk ook vragen naar zijn of haar eigen inbreng. Alles mag, want hoe je het ook doet, je leert er de kleuren door te onderscheiden.

Peppa Colorino

Dat is rood!

Om de kleuren extra goed te leren, ga je natuurlijk samen met je kindje aan de slag, en benoem je steeds de kleuren die je ziet. Door het spelenderwijs aan te pakken zul je zien dat je kind je al snel aan zal vullen. Een hele leuke manier om te leren, zeker met die vrolijke afbeeldingen van Peppa als basis!