Speelgoed

Speelgoed getest: DohVinci Meeneemstudio

Van de makers van Play-Doh is er nu DohVinci. Zelf kunst maken met een klei-achtig product. Wij probeerden de DohVinci meeneemstudio.

DohVinci Meeneemstudio

DohVinci is er voor kinderen die een beetje te groot worden voor Play-Doh, vanaf een jaartje of zes, en dan vooral voor meisjes. Waar het met gewone klei draait om lekker kneden en het maken van verschillende vormen, is DohVinci specifiek bedoeld om dingen te decoreren.

Speciale klei

Eigenlijk kun je het nauwelijks klei noemen, de foamachtige pasta van DohVinci. Het is dan ook niet bedoeld om met je handen te bewerken, nee, je stopt een tubetje in het styler-pistool, en brengt daarmee heel nauwkeurig smalle lijntjes aan. Op karton, glas of hout hecht het prima, maar je kleding of haar zijn volledig safe. Ook kun je kleine foutjes in je creatie zolang het product nog niet opgedroogd is gemakkelijk wegvegen met je vinger, en het opnieuw proberen.

Versieren maar!

In de Meeneemstudio die wij probeerden vind je vier kleurtjes DohVinci pasta en vijf kartonnen bordjes die je helemaal kunt versieren, en daarna (je kunt ze ook deels versieren en verder gebruiken als ‘fotolijstje’) als decoratie op je kamer kunt hangen.

Ben je een serieuze DohVinci gebruiker dan is deze Meeneemstudio eigenlijk een must. Het koffertje kun je namelijk gebruiken om al je tools in op te bergen, zo houd je alles netjes, en het vormt tegelijkertijd de perfecte basis om je kunstwerken op te maken, als een soort schildersezel.

dohvinci2

Creatief aan de slag

DohVinci geeft je, in de verschillende sets die te koop zijn, actief suggesties over wat je kunt decoreren, en hoe. Maar creatieve meiden kunnen natuurlijk ook zelf aan de slag, en hun eigen ontwerpen bedenken. Dat wordt zelfs aangemoedigd. Dat maakt het tenslotte extra leuk en uniek!

Het product is makkelijk en veilig in gebruik en biedt volop mogelijkheden. Echt iets dat inspeelt op de trend om dingen te customizen, helemaal van jezelf te maken. Leuk! Verkoopprijzen beginnen bij €14,99.