Speelgoed

Mega grote bellen met SES Creative Mega Bubbles

Bellenblazen is leuk. Maar als je wat groter wordt dan wil je meer. Dan wil je héle grote bellen. Dat kan met Mega Bubbles van SES Creative, wij probeerden het uit.

Mega Bubbles

Om mega grote bellen te blazen, kun je niet met een klein stokje aankomen. Bij Mega Bubbles ga je dus met een, op het eerste gezicht, vrij ingewikkelde constructie van stokjes met daartussen touw aan de slag. Wij kijken er eens naar, en vragen ons bevreesd af ‘Kunnen wij dit wel?’. En als wij ons dat al afvragen, is het voor een kind dan sowieso wel te doen?

Natuurlijk laten we ons door die stok-touw constructie niet afschrikken, en bekijken we de plaatjes op de verpakking wat beter. We trekken de stokjes uit elkaar, en zien opeens dat zich tussen die stokjes een soort lus ontvouwt. Aan de onderkant hangt een ijzeren ringetje, om de lus in model te houden en om het geheel wat makkelijker in het bakje met sop te dopen.

We zijn gewend ons bellenblaas stokje gewoon in een flesje te dopen, maar bij Mega Bubbles gaat dat anders. Je vult het bijgeleverde bakje met het speciale flesje bellenblaas, en doopt daar vervolgens je touw in. Nu ben je klaar om hele grote bellen te gaan blazen!

Begin is lastig

Nou ja, bijna klaar. Want de eerste drie keer dopen we ons rot, maar blijft er geen sop aan ons touwtje zitten. Geef niet op, want zodra het touwtje doordrenkt is zul je zien dat het opeens beter gaat. Ons touwtje heeft de neiging aan de onderkant want in elkaar te draaien, waardoor het ‘gat’ waar het sop in gaat zitten minder groot is dan zou kunnen, maar al snel hebben we toch een behoorlijke ‘muur’ van bellenblaassop te pakken.

Nu is het tijd om de bel los te gaan laten. Dat doe je door voorzichtig naar achter te lopen, en de stokjes die je net uit elkaar had getrokken weer te gaan sluiten. Op de verpakking wordt dat niet heel erg duidelijk uitgelegd, naast wat tekeningetjes had er ook wel een geschreven instructie bij gemogen, maar het lukt ons al snel. Wat een bel, wow! Let wel op dat je de set gebruikt op een dag waarop het niet te hard waait, en zeker niet met de wind die naar jou toe staat, dan laat de bel aan de verkeerde kant van de stokjes los en zit je opeens onder het sop.

Vind je het leuker om zelf te blazen? Dat kan ook met Mega Bubbles! Dat blazen moet je wel met beleid doen. Doe je het te hard, dan spat het geheel uiteen. Doe je het te zacht, dan ziet dat er heel grappig uit, maar zal er geen bel komen. Doseren is het toverwoord, en al snel weten wij ook blazend onze eerste bel te produceren. Niet zo groot als zou kunnen (tot wel een meter doorsnee!), maar wel een stuk groter dan uit een gewoon bellenblaas flesje, zeker wel bellen van 30-40 cm vliegen voorbij!

Mega Bubbles

Het juiste sop

Naast het juiste stokje, moet je ook de juiste bellenblaas hebben om dit soort grote bellen te blazen. Het moet wat ‘steviger’ zijn dan gewoon sop, anders springen je bellen direct uit elkaar en krijg je ze nooit zo groot. Daar hebben ze bij SES Creative goed over nagedacht, en hun Mega Bubbles sop is prima! Zeker de wat kleinere bellen die we blazen zijn hartstikke stevig, en kunnen soms zelfs aangeraakt worden zonder te knappen. Met andere bellenblaas hebben we het stokje met de touwtjes niet uitgeprobeerd, maar we zijn er behoorlijk zeker van dat dat bij de meeste soorten niet zal lukken.

Komen we ook meteen bij het enige nadeel: als je flesje na een aantal keren spelen op is, zul je een nieuwe van precies ditzelfde merk moeten kopen. Gelukkig niet een hele set (al valt de prijs daarvan met €5,99 ook behoorlijk mee), maar een navulverpakking van €2,50. Prima te doen, al is het wat duurder dan een gewone bellenblaas. Maar ja, dan heb je wel Mega Bubbles!