Speelgoed

Nieuwe compacte spellen van Goliath

Leuk hoor, een spelletje spelen, maar die krengen nemen altijd zoveel ruimte in beslag. Tenzij je kiest voor een compacte variant!

Goliath heeft al veel van zijn spellen omgetoverd tot een handzaam formaat om mee te nemen en makkelijk op te bergen, en dit voorjaar zijn er weer nieuwe varianten te koop. Wij bekeken er een aantal!

Barbecue Party werd vorig jaar als ‘groot spel’ gelanceerd, we zijn er dol op, maar echt handig meenemen is het niet met al die losse dingetjes. Een mooi spel voor een compacte editie dus! Het spelverloop blijft redelijk ongewijzigd, het gaat er nog steeds om om vooral de etenswaren niet van de barbecie te laten springen, maar dit keer blijft al het voedsel wel in de buurt: het zit slim vast aan de barbecue. Net zoveel lol dus, maar minder zoekwerk achteraf. Wel zo prettig, zeker in auto, caravan of tent!

compactdino

Ook leuk is de compacte versie van Dino Crunch, waarin je moet proberen het eitje dat de dino heeft gestolen te redden. Maar als dino naar voren springt ben je af! Briljant in zijn eenvoud, en keer op keer leuk voor jonge (vanaf 4 jaar) en wat oudere kinderen.

De compacte spellen zijn ideaal voor op reis, maar ook gewoon thuis valt er veel plezier aan te beleven. En met opruimen nemen ze heerlijk weinig plaats in beslag!