Speelgoed

I Do My Clock

Hoe werkt een klok? Er is een hele goede manier om daar achter te komen: je maakt er gewoon zelf eentje!

Zelf ontdekken, spelenderwijs leren: wij zijn er dol op. En bij Imaginarium zijn ze dat ook. Imaginarium is dé speelwinkel van Nederland, speels en eigentijds met een uniek assortiment speelgoed. Spelen moet leuk zijn, opgroeien zorgeloos, maar tegelijkertijd staat de ontwikkeling van het kind altijd centraal. Op een positieve manier!

Dat zie je terug in hun ‘mascotte’, KicoNico. Dit knuffeltje is lang niet volmaakt, met een oor dat groter is dan het ander. Maar weet je… dat ene grote oor is perfect om geheimpjes in te vertellen! Zo zie je maar dat het niet alleen maar gaat om de buitenkant, dat iedereen anders is is alleen maar leuk en bijzonder!

Een hele fijne winkel dus, met een bijzonder assortiment, kwalitatief prima speelgoed. De I Do My Clock set die wij probeerden bestaat uit 31 onderdelen, die op de juiste manier in elkaar gezet een echte klok vormen. Niet eentje die je ook echt functioneel als betrouwbare klok kunt gebruiken trouwens, want je moet hem iedere zes uur even opwinden. Maar daar gaat het ook niet om, als je deze klok in elkaar hebt gezet weet je precies hoe het komt dat de wijzers draaien!

idomyclock2

Nu is dat in elkaar zetten niet zo 1, 2, 3 gepiept. Dat zou ook niet leuk zijn, binnen vijf minuten klaar zijn. Kinderen verdiepen zich eerst in alle onderdelen, die in de handleiding staan afgebeeld en genummerd. Deze hebben allemaal een andere kleur, voor de duidelijkheid, maar helaas komen deze in de handleiding niet terug. Goed opletten dus!

Vervolgens zie je in 13 afbeeldingen hoe je de klok in elkaar kunt zetten. Dat is soms best even goed kijken, want ook hier zijn de kleuren niet zichtbaar, maar met wat puzzelwerk komen wat grotere kinderen er zeker uit. En lukt het toch niet, dan kunnen zij hun ouders er even bij halen om de geschreven instructies te vertalen uit het Engels. Hierin wordt een en ander nog wat duidelijker.

Je moet er een beetje geduld voor hebben, want het kan zo maar gebeuren dat je toch nét het verkeerde radartje te pakken hebt, maar uiteindelijk valt alles echt precies in elkaar, en heb je helemaal je eigen klok gemaakt. Tijd om hem op te winden, en te zien hoe alles in beweging komt. Zo leuk! Een bijzonder stuk speelgoed, te koop bij Imaginarium voor maar 9,95 euro. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar wanneer je kind er echt zelfstandig mee aan de slag kan hangt natuurlijk ook erg af van aanleg, geduld en interesse.