Speelgoed

Breien wordt kinderspel met Knitscool

Breien is hip! Maar, zeker voor een kind, ook wel een beetje onhandig, met van die grote pennen. Gelukkig heb je die dankzij Knitscool eigenlijk niet meer nodig, wij laten je zien hoe het werkt.

Knitscool

Zelf kleding ontwerpen, maken of customizen is hip, en veel meiden zijn aangestoken door deze DIY trend. Dat zie je terug in de speelgoedwinkels, waar verschillende producten opduiken die dit leuker of makkelijker maken.

Knitscool is zo’n product. Doordat de breipennen in een houder staan, de breistudio, hoef je deze zelf niet meer vast te houden. Het insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden doe je met een losse, kleinere pen. Een stuk minder onhandig, en daarmee een stuk makkelijker voor kinderen.

Knitscool

Hulp?

De breistudio is geschikt voor meiden vanaf ongeveer 8 jaar. Zoals ook bij gewoon breien het geval is, is het begin het lastigst. De steken moeten op de pennen gezet worden om te beginnen aan het project, en al staat dat duidelijk uitgelegd in de handleiding, misschien hebben sommige kinderen daarbij wel even wat hulp nodig. Is het beginnetje eenmaal gemaakt kunnen zij echter al snel zelf aan de slag, en voor je het weet hebben ze een mooie telefoonhoes, haarband of sjaal gebreid.

De studio wordt compleet met drie bollen garen geleverd, zodat je meteen aan de slag kunt. Natuurlijk kun je zelf nieuwe kleuren garen aanschaffen, of gaan voor een Knitscool uitbreidingsset als je nog meer wilt breien. De adviesprijs bedraagt €19,99.