Overig

Lifestylelog speelt Tour de France 2014 op de PS4

Tour de France 2014 PS4

Wielrennen is hot! En ook steeds meer dames klimmen op de pedalen. Daar geen zin in, of gewoon eens iets anders? Dan simuleer je de Tour de France op je spelcomputer!

Tour de France 2014 PS4

De nieuwe Tour de France 2014 game is beschikbaar voor verschillende platforms (PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360), wij kozen voor de PlayStation 4 variant. Het allerleukste van deze game vinden wij dat de etappes identiek zijn aan die in de echte Tour die binnenkort al van start gaat. Zo verken jij in deze game alvast het hele parcours.

En dat parcours, dat mag er zijn dit jaar. Het hele Tour circus begint namelijk in Groot-Brittanniƫ. In de eerste etappes bekijken we dan ook het Engelse platteland, maar ook de drukke straten van Londen. En na heel Frankrijk te zijn doorkruist (ook weer genoeg te zien!) eindigen we natuurlijk in Parijs. Aan de omgeving is veel zorg besteed dit jaar, het ziet er dan ook echt prachtig uit en alleen dat maakt voor ons de game al meer dan de moeite waard.

tdf20142

Maar natuurlijk draait het ook om het wielrennen! Je kunt kiezen voor verschillende opties, wij houden het voorlopig even op het besturen van renners van een bestaand team (ben je wat verder gevorderd qua kennis kun je ook zelf een team samenstellen!). Voor iedere etappe kies je de geschikte renners, en dan is het rijden maar! Een hele Tour etappe rijden is een langdurige kwestie, en dus rijden we alleen de belangrijke stukken. De klimmen, de sprints; daar waar de punten te verdienen zijn, zijn wij van de partij!

Oefenen!

Doen we het goed? Nou, niet direct. Want de verleiding om als een gek van start te gaan is niet alleen aanwezig als je zelf op je fiets stapt, maar ook in deze game. Niet verstandig, want dan stort je in. Via de uitgebreide speluitleg die je in de game vindt wordt je hier overigens prima op voorbereid. Met de juiste opbouw en voeding onderweg hoeft dat instorten namelijk helemaal niet te gebeuren, maar ja, een kwestie van oefenen zullen we maar zeggen. Dat geldt ook voor het op de precies juiste wijze besturen van onze renner, zodat zowel klimmen, afdalen, versnellen, sprinten en het rijden van een goede bocht gesmeerd gaat. De eerste keren is het wat zoeken en proberen, maar we leren al snel.

Extra leuk is dat ook in deze game de zogenaamde ‘oortjes’ aanwezig zijn, en je je ploeggenoten en ploegleider dus kan spreken of om informatie kunt vragen. Net echt! Je kunt de game op verschillende manieren benaderen. Wil jij winnen, en al je doelstellingen halen? Goed oefenen! Ben je meer van het beleven, en gebruik je de game om alvast in de Tour stemming te komen? Dan ben je vanaf de eerste meters al in je element. Ons advies: lees de tips even door, en begin dan gewoon. Tijdens het rijden wordt alles vanzelf steeds duidelijker, en voor je het weet ga je er met de gele trui vandoor!