Health

Rustig de zomer door met Bach Rescue Remedy

Bach Rescue Remedy

Vliegangst, reisstress, vakantiedrukte: de zomer zou relaxed moeten zijn, maar is dat vaak niet. Heel wat mensen grijpen naar de Bach Rescue, voor ons reden dit ook eens uit te proberen.

Bach Rescue Remedy

Eerst wat achtergrond: Edward Bach stelde 38 tincturen samen, die tegen tal van klachten kunnen helpen. Heel specifiek! Maar hij maakte ook een wat algemener product, die bij een groep vaak voorkomende klachten helpt: Rescue Remedy. Dit is een combinatie van vijf specifieke remedies, die balans brengen op momenten dat je die zelf even niet kunt vinden.

Veel mensen gebruiken Bach Rescue bij stress of acute paniek, veelal in de bekende sprayflesjes. Twee keer sprayen op de tong, en het middel doet zijn werk. Kijk maar eens om je heen in het vliegtuig, met name de kleine flesjes (die mee mogen in de handbagage) duiken regelmatig op. Maar misschien zijn de Chewing Gum en Pastilles op zo’n moment nog wel handiger!

Makkelijker in gebruik

Wij zijn zelf al bekend met Bach Rescue, en hoe het werkt, en of het te bewijzen valt, 1 ding staat vast: voor ons werkt het. Om na een lange stressvolle dag die je niet loslaat toch rustiger te worden bijvoorbeeld. En zeker ook wanneer er een vliegreis in het verschiet ligt, of een lange autorit met jengelende kinderen op de achterbank. Even sprayen, en de rust keert terug. In ons hoofd althans.

Maar die spray, da’s toch niet altijd even handig. Je krijgt er vragen over, juist als je daar niet op zit te wachten. En de smaak, met de alcohol in de spray, is ook niet altijd een pluspunt. Tijd om de Chewing Gum eens te proberen. Deze bevatten 4 druppels van de Rescue Remedy, die je vindt in de vloeibare kern van de kauwgom. Dat vloeibare, dat moet je wel even van te voren weten, want dat kan raar aanvoelen. Maar verder is deze kauwgom ideaal in gebruik: makkelijk mee te nemen, en voor mensen die graag kauwgom kauwen als ze stress hebben natuurlijk dubbel zo nuttig!

Naast de kauwgom zijn er ook Pastilles. Ook deze bevatten 4 druppels per stuk, en zitten in een leuk blikje. Op deze zachte ‘snoepjes’, met zeer aangename smaak, moet je rustig sabbelen. Geen straf! Het effect op onze onrust is met deze kauwgom en pastilles hetzelfde als met de spray, wat dat betreft hebben we dus geen voorkeur, maar qua gemak onderweg zijn deze ‘snoepvarianten’ wel een aanrader. Ook fijn: je kunt beter zien hoeveel je nog over hebt. Is het bij de sprays altijd even schatten hoe lang je er nog mee vooruit kan, kun je dat in dit geval gewoon even tellen!

De Chewing Gum (17 stuks) kost €6,50, de pastilles (verkrijgbaar in Sinaasappel en Zwarte Bes) kosten €8,50 per 50 gram.