Getest

Cassia Seed Pillow: slapen op zaadjes

De tijd dat kussens met veertjes of kunststofvezels gevuld waren lijkt achter ons te liggen. Er komen steeds meer opvallende hoofdkussens op de markt, zoals de Cassia Seed Pillow.

Het kussen belooft geweldig slaapgenot, maar dat willen wij natuurlijk wel zelf eerst even zien. En vooral ook, snappen. Want waarom slaapt dit kussen zoveel beter dan een traditioneel hoofdkussen? Dat zit ‘m in de Cassia zaden.

Deze vernuftige zaadjes worden bewerkt met een speciale techniek, en hebben op die manier een positieve en ontspannende uitwerking. Althans, daar gaan ze in de Chinese geneeskunde van uit. Daarnaast reguleren ze ook nog eens warmte, en dat klinkt ons tijdens warme zomernachten sowieso als muziek in de oren.

Bang dat je het in de winter wat al te frisjes krijgt? Dat hoeft niet. De Cassia zaden zijn namelijk maar aan één zijde van het kussen aangebracht, de andere kant is gevuld met katoen en andere materialen. Deze zijn meer warmte-isolerend, en daarmee wellicht prettiger tijdens de winter.

cassia2

De traditionele Chinese geneeskunde dicht Cassiazaad nogal wat positieve eigenschappen toe, van het verbeteren van het gezichtsvermogen tot een goede uitwerking op darmen, lever en nieren aan toe, en zelfs gewichstverlies. Of we dat allemaal van dit hoofdkussen mogen verwachten, dat lijkt ons wat hooggegrepen. Wij houden het tijdens onze test dan ook maar op één belangrijk criterium: slaapgenot.

Ben je een tradiotioneel kussen gewend, dan is het best even omschakelen. Het kussen is redelijk zwaar, stevig en plat. Mocht je liever wat hoger liggen kun je er een extra kussentje onder leggen. De zaadjes zijn gelukkig wel rond van vorm en in het kussen voorzien van een bovenlaagje. Je hoeft dus niet bang te zijn ’s morgens met een gespikkelde wang wakker te worden. De hals wordt goed ondersteund en al met al ligt het kussen heel prettig, al is het even wennen als je een lekker dik, donzig kussen gewend bent.

Slapen gaat prima! Of het de geneeskrachtige werking van de zaden is, of gewoon de lekkere vorm van het kussen laten we in het midden, maar slapen doen we! Ook valt tijdens een bloedhete zomernacht op dat dit zadenkussen zeker de eerste uren inderdaad koeler aanvoelt dan een traditioneel kussen, heerlijk.

Het Cassia Seed Pillow hoofdkussen kost 29,95 euro, en is o.a. te koop via eurotv.nl. Wie eens wat anders wil dan een normaal hoofdkussen, het is het proberen wat ons betreft best waard!