Geen categorie

Vos laat los!

Vos laat los! is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016, en na het te hebben gespeeld snappen wij wel waarom!

Vos laat los!

Spellen voor jonge kinderen, in het geval van Vos laat los! kinderen vanaf 4 jaar, willen dolgraag ‘echte’ spellen spelen, maar dan wel zonder een eindeloze hoeveelheid ingewikkelde regels.

Het liefst hebben ze ook nog eens een spel waar ze om kunnen lachen, en waarbij onverwachte dingen kunnen gebeuren. Vos laat los! bevat al die elementen, en valt om die reden enorm in de smaak bij jonge spelletjesspelers.

Klunzige vos

Vossen zijn meestal niet de meest sympathieke dieren, zo weten kinderen die van sprookjes houden (of regelmatig Dora kijken…). De vos in dit spel ziet er ook behoorlijk gevaarlijk uit, met die donkere ogen en vette grijns. Toch ligt dat anders… Deze vos is namelijk een beetje klunzig!

De vos is op kippenjacht, en verstopt alle kippen die hij kan vinden in zijn broek. Hoeveel dat er zijn bepaalt het spel: de spelers gooien om de beurt met de dobbelsteen, en het aantal ogen dat je gooit, is het aantal kippen dat je in de broek van de vos moet verstoppen. Er komt een moment dat dit mis zal gaan, en de vos pardoes in zijn onderbroek staat. Alle kippen vliegen uit zijn broek, en het is aan de spelers om er met één hand snel zoveel mogelijk te vangen. Wie er als eerst vijf te pakken heeft, heeft zijn kippenhok gevuld en is de winnaar.

Vos laat los!

Grappig, spannend en niet te lang

Vos laat los! doet alles goed. De regels zijn eenvoudig, wie er wint hangt grotendeels af van geluk (grotere of slimmere kinderen zijn dus niet in het voordeel), het blijft steeds spannend en duurt niet te lang. Maar bovenal is het grappig! Want laten we wel wezen, voor kleine kinderen is er weinig zo grappig als iemands onderbroek zien. Extra handig is dat het kind er ook als er even niemand mee wil of kan spelen met dit spel aan de slag kan. Ook als je in je eentje speelt is het namelijk leuk en spannend om af te wachten of de broek van de vos af zal zakken.

Een terechte genomineerde voor Speelgoed van het Jaar 2016 dus, en wij voorspellen een flinke verkoophit zo rond de feestdagen. Vos laat los! kost €24,99 en kan met maximaal vier spelers gespeeld worden.