Geen categorie

Monopoly Extreem Bankieren

Wie heeft er tegenwoordig nog contant geld op zak? Precies! Ook in Monopoly Extreem Bankieren gaan de betalingen per bankpas, en dat maakt het spel extra leuk!

Monopoly Extreem Bankieren

‘Per ongeluk’ te weinig geld betalen, of op een andere manier vals spelen, is bijna onmogelijk in Monopoly Extreem Bankieren. Want al het geld dat je hebt wordt piekfijn bijgehouden op je bankpas, en ook je betalingen en inkomsten worden hierop verwerkt.

Dat maakt het spel lekker actueel, en extra interessant voor kinderen. Want hoe cool is het om een echte bankpas te hebben, en hier flink mee te wapperen als je huizen wilt kopen. ‘Zet maar op m’n rekening!’.

Monopoly Extreem Bankieren

Anders

Bij de moderne tijd hoort niet alleen een bankpas, maar ook een snellere manier van spelen. Had van ons niet per se gehoeven, maar de nieuwe regels zorgen er wel voor dat kinderen ‘bij de les blijven’, en hun aandacht niet verliezen. Hoe dol wij ook zijn op Monopoly potjes die drie uur duren, de meeste kinderen trekken dat tegenwoordig absoluut niet meer en raken hun aandacht kwijt.

De veranderingen hebben vooral te maken met het bouwen van huizen, en innen van huur. Dit gaat allemaal een stuk sneller, zodat de kans dat een speler door zijn geld heen raakt ook een stuk groter wordt. En da’s precies de bedoeling: zorgen dat een medespeler failliet raakt. Op dat moment bereken je (nou ja, eigenlijk laat je de automaat dat berekenen) welke speler het rijkst is (geld en bezittingen), en tot winnaar wordt uitgeroepen.

Monopoly Extreem Bankieren

Wennen

Het is even wennen, deze snelle manier van spelen, zeker voor wie het jarenlang op de traditionele manier heeft gedaan. Maar eerlijk is eerlijk, ‘even’ Monopoly spelen, in plaats van er een heel dagdeel voor uit trekken, is ook wel eens fijn. Ook het eindeloos lopen van rondjes over het spelbord was misschien wat gedateerd, en niet altijd even spannend. Kinderen zijn in ieder geval dol op deze moderne versie!

Wat ook even wennen is, is het gebruik van de bankpas. Ieder kaartje dat in het spel voorbijkomt moet worden gescand, en ook betalingen en veilingen verlopen allemaal via de automaat. In het begin is dat best even lastig, maar de spelregels helpen je goed op weg en zijn voorzien van duidelijke screenshots, zodat je snel in de gaten hebt hoe een en ander werkt.

Monopoly Extreem Bankieren

Gelukkig!

Is er nog wel iets hetzelfde gebleven in Monopoly Extreem Bankieren? Gelukkig wel. Zo zijn de straatnamen onveranderd, en is ook de gevangenis gewoon weer aanwezig, om maar eens wat te noemen.

Monopoly Extreem Bankieren is een snelle, moderne variant op het bekende Monopoly spel, dat zeker kinderen enthousiast zal maken voor deze klassieker onder de bordspelen. Eenmaal gewend aan de andere manier van spelen wordt het ook voor ouders leuk, al missen we het ‘creatief boekhouden’ van weleer wel een beetje…