Geen categorie

Kind ziek? Netflix aan!

Het ‘zieke kinderen seizoen’ lijkt weer aangebroken te zijn. Hoestend en proestend loopt ons kroost rond, klassen blijven half leeg en huisartsen draaien overuren.

Zit jij ook met een ziek kind thuis? En weet je soms ook even niet wat je in vredesnaam moet doen om de dag met dit hangerige hoopje mens door te komen? Eén woord: Netflix.

Op de bank tv kijken

Oké, niet alle kinderen die ziek thuis zitten hebben behoefte aan de tv. Zeker als de koorts hoog is wil het meestal liever slapen. Maar juist voor al die kinderen waarmee het wat minder erg gesteld is, of die weer een beetje aan het opknappen zijn is de tv een ideale afleiding.

Heb je een Netflix abonnement, dan is dit waarschijnlijk het moment waarop er dankbaar gebruik van gemaakt zal worden. Zowel door je kind als door jou, want laten we eerlijk zijn: even je handen vrij en geen kind te entertainen is ook wel lekker.

Wij maakten een top 5 met Netflix tips die jou en je kind een paar dagen ziek zijn door zullen helpen!

Onze Netflix ‘Zieke kinderen’ Top 5

Op nummer 1, want leuk voor het hele gezin, staat Ted en de Schat van de Mummie. Ruim anderhalf uur kan je kind zich laten meevoeren door de avonturen van Ted, een eenvoudige bouwvakker die aangezien wordt voor een beroemd archeoloog en zo plotseling in Peru belandt. Ook voor ouders zeer goed te doen!

Netflix Draken Race naar de rand

Op de tweede plek plaatsen we Draken: Race naar de rand, een Netflix Original serie die inmiddels tal van fans heeft. Voor stoere jongens en meisjes, die wel van wat avontuur houden. Seizoen 2 staat inmiddels op Netflix, dus er zijn meer dan genoeg afleveringen om een paar zieke dagen door te komen.

Op de derde plek een serie voor de allerkleinsten, Peppa Pig. Wij houden stiekem een beetje van Peppa, het ondernemende varkentje met zoveel eigenschappen die je in je eigen peuter of kleuter ook vast zal herkennen. De afleveringen duren niet al te lang, ideaal voor kleine kinderen die nog niet zo lang hun aandacht bij de tv kunnen houden.

Netflix Peppa Beethoven's Big Break Pretty Little Liars

Op nummer 4 weer een fijne speelfilm, Beethoven’s Big Break. De bekende hond Beethoven groeit uit tot een heuse filmster in deze echte familiefilm. Ook dit is er weer eentje die ook voor ouders leuk kan zijn om samen met je kind te kijken.

En op plek 5… het zesde seizoen van Pretty Little Liars. Da’s geen kinderserie nee, dat klopt. Maar na een lange dag voor een hangerig kind zorgen, is het heerlijk om ’s avonds op de bank te hangen en het nieuwste seizoen van deze serie er doorheen te werken.