Geen categorie

Kidslog bekijkt het educatieve aanbod van Netflix

Lekker hè, die zomervakantie? Geen school, geen verplichtingen, heerlijk. Maar de hersens een klein beetje laten kraken kan geen kwaad.

Nee, natuurlijk hoef je (tenzij de school anders aanraadt) in de zomervakantie niet volop met je kind aan de rekensommen en taalopdrachtjes. Dat komt na de zomer wel weer. Maar kinderen zijn van nature wel leergierig en nieuwsgierig, en dus kan het geen kwaad ze ook in zo’n lange vakantie bloot te stellen aan nieuwe kennis. Zolang dat maar op een leuke manier gaat!

Wij doken in het aanbod van Netflix, en vonden daar genoeg mogelijkheden. De allerkleinsten kunnen bijvoorbeeld met nijntje op een speelse manier kleuren, cijfers en vormen oefenen. Niet schools, niet streng of overduidelijk bedoeld om iets te leren, maar gewoon leuke filmpjes waarin het leeraspect mooi is meegenomen. Ook een populaire serie als Lazytown bevat licht educatieve elementen, en spoort kinderen ook nog eens aan niet de hele vakantie op hun luie gat te blijven zitten.

netflixjuli2

Voor de iets grotere kinderen is de zomervakantie het ideale moment om hun interesses verder te ontwikkelen. Met name op het gebied van de natuur zijn er geweldige documentaires te vinden op Netflix, die ook prima geschikt zijn voor nieuwsgierige kinderen. Walking with dinosaurs is er zo eentje, maar ook Planet Earth valt bij veel kinderen in de smaak. Met dit soort films leren zij in hun vakantie zelfs dingen die op school lang niet altijd aan bod komen!

Educatief bezig zijn in de vakantie is zeker geen must. Kijk vooral naar je kind, en voel aan waar het behoefte aan, en vooral ook zin in heeft. Vaak is zo’n lange periode van vrije dagen juist een moment waarop kinderen alle kennis van het afgelopen schooljaar ‘een plekje geven’, terwijl ze nieuwsgierig uitkijken naar wat ze het komende jaar allemaal gaan leren, of juist hele nieuwe interesses ontwikkelen. Aan jou als ouder om daar op in te springen, en met alle leuke films die op Netflix voorradig zijn lukt dat vast en zeker.