Geen categorie

Getest: MosquitNo

Met het warmere weer duiken ook die vervelende muggen weer op, en hebben we de eerste kinderen bedekt met muggenbulten alweer voorbij zien komen. Hoogste tijd om maatregelen te nemen, wat natuurlijk in vele verschillende vormen kan.

Wij testten de MosquitNo, een kunststof armbandje (denk aan de Livestrong) dat continue een citronella geur afgeeft. En we weten allemaal dat muggen in de war raken als ze deze geur ruiken, en je over het algemeen met rust laten!

De MosquitNo is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan op maat gemaakt worden met de bijgeleverde sluiting. Het bandje is luchtdicht verpakt, en je dient deze verpakking pas open te maken als je de MosquitNo daadwerkelijk om wil doen. Het effect houdt namelijk 2 dagen aan zodra je de verpakking opent. De geur is duidelijk, maar niet irritant. Lekker fris eigenlijk!

Een 100% garantie dat er geen enkele verdwaalde mug toch nog in het voorbijgaan je kind zal prikken kunnen wij niet geven. De geur is echter twee dagen lang zodanig dat deze zeker gelijk staat aan citronella producten die je op de huid van je kind aanbrengt. Dat dat met de MosquitNo niet hoeft vinden wij een groot voordeel. De kinderhuid is gevoelig, en zeker in de zomer (brandende zon, zweet…) smeren we daar liever niet meer op dan strikt noodzakelijk.

Een set van 5 MosquitNo’s kost 7,49 euro, en is o.a. te koop via www.MosquitNo.nl. De bandjes zijn, heel grappig, voorzien van de tekst ‘Hey! Don’t bite me, please’, je weet tenslotte maar nooit of de mug die jou een bezoekje brengt toevallig kan lezen…