Geen categorie

Doopy van Ravensburger: klei met extraatjes

Kleien! Als er nu één activiteit is die kinderen jarenlang leuk blijven vinden, dan is het dat wel. En waar wij het in onze tijd moesten doen met harde, stugge hompen die snel uitdroogden, heeft de tijd ook op dit gebied niet stil gestaan.

Een goed voorbeeld is Doopy van Ravensburger. Kleien anno nu: wij probeerden het uit.

Doopy

Doopy is er in verschillende sets, van prinsessen tot dino’s. Wij kozen voor de monsters, een set die voor zowel jongens als meisjes leuk is. Doopy is geschikt voor kinderen ouder dan drie jaar, maar blijf je er bij (om te voorkomen dat de klei en losse onderdelen in de mond van je kind verdwijnen) kun je natuurlijk ook met jongere kinderen aan de slag.

In de vrolijke Doopy doos vind je 6 staven klei, 3 ondergronden, 1 kleimes en 19 accessoires. In dit geval zijn dat voornamelijk hoofden, armen en benen van monsters, uitgevoerd in stevig gelamineerd karton.

De ondergronden vinden wij een uitvinding: niet alleen leg je ze op je tafel neer, zodat deze schoon blijft, ze bevatten ook nog eens afbeeldingen met duidelijke instructies. Zo ziet je kind terwijl hij bezig is meteen hoe het uitgekozen monster in elkaar gezet kan worden, al kan het er natuurlijk altijd voor kiezen zijn eigen fantasie te volgen.

doopy ravensburger

De klei is lekker stevig, maar tegelijk ook goed kneedbaar en smeuig, precies zoals klei voor jonge kinderen moet zijn. Zacht genoeg om makkelijk te verwerken, stevig genoeg om in de juiste vorm te blijven. En mooi helder van kleur bovendien, zodat de monsters extra mooi worden.

Een Doopy set kost €15,99, en staat door de klei die niet uitdroogt en lang goed blijft garant voor urenlang speelplezier. We zouden het wel aanmoedigen om de kleurtjes ook los te verkopen, voor het geval je kind aan het mengen slaat en je na een tijdje met uitsluitend bruine klei overblijft…