etalage Geen categorie Speelgoed

Crayola Marker Maker

Hoe leuk zou het zijn om zelf viltstiften te maken? Zelf nieuwe kleuren te mengen en ontdekken, en vervolgens met deze zelfgemaakte stiften te kunnen kleuren?

Met Crayola Marker Maker kan dat, en natuurlijk probeerden wij het zelf uit. En wat was dat leuk!

Crayola Marker Maker

Crayola weet ons iedere keer weer te verrassen met nieuwe, creatieve producten. Marker Maker is er weer zo een, een set waarin wetenschap en creativiteit gecombineerd worden.

In de doos vind je alles wat je nodig hebt om zelf stiften te maken. Zowel het ‘buitenwerk’ van de stift, als ook de vullingen, punten en natuurlijk de inkt. Al deze onderdelen los zien, en te ontdekken hoe je ze combineert tot een stift, is voor kinderen al erg leuk. Zeker voor degenen die zich bij alles afvragen hoe het gemaakt wordt kunnen hun hart ophalen: met deze set ontdekken ze niet alleen hoé viltstiften gemaakt worden, ze kunnen ze zelf ook maken!

Mengen

Het maken van de stiften gaat heel eenvoudig met het ‘laboratorium’ dat je in deze doos vindt. Ieder onderdeel heeft zijn eigen plekje, en staat goed stevig. Zo is de kans op knoeien of andere rampen minimaal, maar omdat je met losse kleurstof werkt is het wel aan te raden het werkoppervlak te bedekken met een krant of oud laken. Wij staken de meeste tijd in het mixen van de perfecte kleur. Je kunt hierbij de ‘recepten’ die worden meegeleverd gebruiken, maar veel leuker is het natuurlijk om zelf een kleur te bedenken. Een druppeltje rood, wat geel, en zullen we er dan ook nog blauw bij doen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Nadat je de kleur hebt gemengd en de inkt hebt laten opzuigen door een vulling, zet je je stift verder in elkaar. Leuk is dat je er zelfs een label op kunt plakken, met daarop de naam van de kleur of wat je maar wilt. Er zijn ook doosjes meegeleverd, om jouw stiftenset in op te bergen.

Crayola Marker Maker

Aanrader!

Deze super complete set kost €27,95 en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (zij zullen wellicht nog wel wat hulp nodig hebben). Ook voor kinderen die niet per se creatief zijn, en die je met een gewone stiftenset misschien geen plezier zou doen, een echte aanrader. Zelf ontdekken, zelf experimenteren, en het resultaat ook nog eens kunnen gebruiken: Crayola Marker Maker combineert alles wat kinderen leuk vinden!