Gadget

Lifestylelog probeert de Nikon 1 S2

Fotograferen tijdens de vakantie? Leuk! Maar hoe zorg je voor een professioneel resultaat zonder met een zware, grote camera te zeulen? Door de nieuwe Nikon 1 S2 te gebruiken. Wij gingen je voor.

In de ideale wereld neem je natuurlijk voor iedere foto uitgebreid de tijd. De juiste lens, de perfecte afstand, de juiste belichting, alles voor dat mooie plaatje! Maar zeg nou zelf, wie heeft of neemt daar nu de tijd voor op vakantie? Nee, wij zijn meer van het praktische. We willen gewoon een camera meenemen die alles kan, zonder al te veel gewicht, en liefst ook zonder gebruiksaanwijzing die er bij iedere foto bij gepakt moet worden. Een camera die jaloersmakende plaatjes kiekt, zonder dat we daar zelf al te veel moeite voor hoeven te doen, of ons zwaar in de wonderen der fotografie te hoeven verdiepen.

Dat er meer mensen als wij zijn, blijkt wel uit de nieuwe Nikon 1 S2 die sinds kort te koop is. Dit handzame cameraatje ziet eruit als een compactcamera, maar schijn bedriegt. De camera wordt standaard geleverd met een 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoomobjectief, maar is ook prima geschikt om andere objectieven op te bevestigen, afhankelijk van het soort foto’s dat je wilt maken. Met het meegeleverde objectief kun je als amateur over het algemeen echter zo’n beetje alles doen wat je wilt.

Nu kunnen we je natuurlijk gaan bombarderen met allerlei technische specificaties. Doen we niet. Als je van plan bent de Nikon 1 S2 aan te schaffen zouden we je aanraden je vooral goed te laten inlichten door de winkel waar je deze wilt gaan kopen. Wat we wel mee kunnen geven, is dat de camera razendsnel is! Scherpstellen gaat in een handomdraai, en dat is zeker als je niet alle tijd hebt erg fijn. Daarnaast is de camera ook nog eens behoorlijk indrukwekkend als het om filmen gaat: op veel toestellen een ondergeschoven kindje, maar in dit geval perfect geregeld. Je kunt tijdens het filmen zelfs perfecte hoge resolutie foto’s maken.

Guus! Hier staan we!

Natuurlijk hebben we de Nikon 1 S2 zelf uitgeprobeerd. Tijdens het Groots met een Zachte G concert van Guus Meeuwis om precies te zijn, waar we voor de gelegenheid een plekje in het persvak hadden veroverd. Dat ligt niet, zoals je misschien zou verwachten, direct tegen het podium aan, maar een behoorlijk eind het veld op. Guus was met het blote oog een klein poppetje in de verte… Zou het lukken, met dat kleine cameraatje, om hem toch scherp en herkenbaar in beeld te krijgen? Kijk en oordeel zelf!

nikon12