Favourites

Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard

Vanaf 17 maart zendt Nickelodeon van maandag t/m vrijdag om 18.50 uur een nieuwe serie van Het Huis Anubis uit, Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard.

Ten tijde van Merlijn en koning Arthur probeerden donkere druïden de macht over de wereld in handen te krijgen. Omdat deze druïden niet te vernietigen waren, werden ze opgesloten op een geheime plek. In de sterren zag Merlijn toen al dat de kracht van de donkere machten kort na de tweede millenniumwisseling (dat is dus nu) weer zou toenemen. Merlijn voorzag echter ook dat er rond deze tijd vijf jongeren zouden opstaan met bijzondere gaven, die voorbestemd zouden zijn om de donkere druïden tegen te houden.
Deze vijf jongeren; Sterre, Pim, Marcel, Anastacia en Raphael, zijn de nieuwe bewoners van Het Huis Anubis en komen er langzamerhand achter dat zij niet voor niets op deze plek beland zijn. Sterker nog, deze vijf zullen ontdekken dat ze uitverkoren zijn om het kwaad te bestrijden.
Dat ze bijzonder zijn blijkt wel uit het feit dat bij allemaal 1 van de 5 zintuigen bovenmatig is ontwikkeld. Dat ‘anders dan anderen zijn’ heeft hen in hun jonge leven al behoorlijk dwars gezeten. Door hun sterke zintuig te negeren denken ze het te verstoppen voor de buitenwereld, maar nu maakt het ze juist sterker!