Favourites Featured

Getest: Kikker Speelt Tikkertje

Een spel dat je zowel rustig aan tafel binnen, als lekker rennend buiten kunt spelen. Ideaal, nu het voorjaar langzaam om de hoek komt kijken, maar het nog niet iedere dag buitenspeelweer is. Kikker Speelt Tikkertje combineert een bordspel en ouderwets tikkertje spelen op een slimme manier.

Het spel is geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot en met 6 jaar, al zullen oudere kinderen er ook best veel lol aan beleven. Er zijn minimaal 2 spelers nodig om te spelen, maar met meer wordt het wel wat leuker en spannender. We beginnen met het bordspel. Het bord is in dit geval een vinyl kleedje, dat dus ook buiten makkelijk gebruikt kunt worden. Met de bijgeleverde figuurtjes van Kikker en zijn vriendjes speel je op dit kleedje tikkertje. Je gooit met de (extra grote) dobbelsteen en zet het aantal stappen dat daarop wordt aangegeven. Kom je in het speelveld op een vakje terecht waarop je eigen plaatje staat, dan mag je nog een keer gooien.

Nog leuker wordt het als je op een vakje komt waarop al een andere speler staat. Deze mag je dan ’tikken’, wat betekent dat deze andere speler helemaal terug moet gaan naar het vorige vakje waarop zijn eigen plaatje staat. Staat daar al een andere speler? Dan mag je deze tikken, en moet die ook terug naar het eerste vakje met zijn plaatje. Hoe meer spelers je hebt, des te groter is de kans dat je elkaar kunt tikken, wat het spel extra leuk maakt.

Maar kinderen kunnen zoals gezegd ook zelf tikkertje spelen. Dat gaat op de manier zoals we dat al jaren kennen, door flink rond te rennen en elkaar te tikken. Iedere speler draagt echter een button met daarop de afbeelding van Kikker of 1 van zijn vriendjes. En die buttons staan synoniem voor een aantal vrijstellingen. Zo mag je Varkentje niet tikken als hij met handen en voeten de grond raakt, en is Rat veilig als hij een boom beet heeft. In de handleiding staan al deze vrijstellingen beschreven, maar je kunt natuurlijk ook zelf een aantal andere verzinnen.

Kikker Speel Tikkertje is een leuk spel, waarmee kinderen van verschillende leeftijden gemakkelijk kunnen samenspelen. Het bordspel vormt de basis, en is bijzonder mooi uitgevoerd. Zo zijn de speelfiguren van Kikker en zijn vriendjes eigenlijk al leuk genoeg om gewoon mee te spelen als poppetjes. Het tikkertje spel voor buiten is op zich niet spectaculair, je had het zelf ook kunnen verzinnen, maar de gezellige Kikker buttons maken het natuurlijk wel extra leuk. Kikker Speel Tikkertje is ook bij uitstek geschikt om te spelen op kinderfeestjes. Als de kids nog een beetje rustig zijn begin je met het bordspel, zodra alle remmen los zijn schakel je moeiteloos over op tikkertje spelen. Verkoopprijs: 19,99 euro.