Fashion

Zelf op de tijd letten: tijd voor een horloge!

Met het aanbreken van het voorjaar, is ook de tijd van buitenspelen weer begonnen. Een mooi moment om je kind een horloge te geven.

Zelf op de tijd letten

Als je kind eenmaal kan klokkijken is een nieuwe fase aangebroken: het kan nu zelf de tijd in de gaten houden. Is het al tijd om naar school te gaan? Wanneer is mijn bedtijd? Hoe laat moet ik opstaan? Allemaal dingen die je kind nu zelf kan zien, een hele stap vooruit.

Het is goed kinderen al vroeg een stukje verantwoordelijkheid te geven. Zo kun je als een kind gaat buitenspelen een horloge omdoen, en een bepaalde tijd afspreken waarop het weer thuis moet zijn. Bij jonge kinderen leg je dan duidelijk uit hoe de wijzers moeten staan, wat oudere kinderen kunnen dit zelf natuurlijk al. Je kind leert zo afspraken na te komen, zelf verantwoordelijkheid te dragen en natuurlijk extra goed klokkijken.

Welk horloge?

Een goed horloge, waar je op kunt vertrouwen, is belangrijk. Tegelijk wil je geen vele tientallen euro’s aan een kinderhorloge uitgeven, omdat er altijd het risico in zit dat het beschadigd raakt, of wordt verloren. Wij mochten het assortiment van Lucardi bekijken, en het viel ons direct op dat het niet alleen heel uitgebreid, maar ook erg betaalbaar is. De normale prijzen zijn al prima, maar houd je de aanbiedingen een beetje in de gaten ben je helemaal voor een prikkie klaar.

jongens horloge lucardi

Stoer voor jongens

Dit knalgroene model vonden wij het allerleukst voor jongens. Het is ook in andere kleuren te koop, maar juist dit opvallende groen zorgt ervoor dat je zoon tijdens het spelen niet snel zal vergeten dat het een horloge draagt. Op de wijzerplaat staat alleen het cijfer 12 aangegeven, op de ring eromheen de minuten per 5, dus je kind moet het klokkijken al wel een beetje eigen zijn. Of je legt hem nog even extra uit hoe de wijzers precies moeten staan op de afgesproken tijd natuurlijk! Dit horloge kan tegen een stootje, heeft negen standen en kan dus qua formaat jaren mee en heeft een heerlijk stoere look.

meisjes horloge lucardi

Mooi en handig voor meisjes

Voor meisjes is dit een populair model. Handig, met al die grote cijfers op de wijzerplaat, zo kunnen ook beginnende klokkijkers al snel zien hoe laat het is. De uitvoering is een tikkie chique, zo in het zilver (je kunt ook kiezen voor een mooie, zachte kleur), met dat hart van glitters in het midden. Een echt meidenhorloge!