Dvd Getest

What to Expect When You’re Expecting

Dat je leven behoorlijk op zijn kop staat wanneer je een kind verwacht, da’s algemeen bekend. Een heerlijk thema voor een romantische komedie!

In What to Expect When You’re Expecting maak je kennis met verschillende vrouwen, en hun partners, die een kindje verwachten. Waar het bij de ene ‘vanzelf’ ging, is de ander er al jaren mee bezig. En waar de ene de zwangerschap vrolijk doorkomt, puft de ander onder alle kwaaltjes. Geen zwangerschap en geen vrouw is hetzelfde! En dan is er ook nog een stel dat wil adopteren.

De ‘verwachtende’ vrouwen worden gespeeld door o.a. Cameron Diaz en Jennifer Lopez, terwijl voor de mannen o.a. Dennis Quaid en Matthew Morrison (Glee) gestrikt zijn. Een stevige cast, die dit vrij luchtige verhaal toch erg leuk om te bekijken maken.

Cameron Diaz zet een geloofwaardige TV fitness goeroe neer, terwijl Jennifer Lopez perfect in de huid kruipt van fotograaf Holly. Het meest herkenbaar vonden wij echter Elizabeth Banks, in haar rol van Wendy. Wendy is zo’n type die zwanger zijn en bevallen als iets magisch ziet, het mooiste dat een vrouw kan overkomen. Geboorteplan ligt klaar, ze is zo voorbereid als ze maar kan zijn, en heeft besloten vooral te gaan genieten van deze geweldige periode. Tot de realiteit toch wat anders blijkt te zijn…

Losstaande verhalen komen in de loop van de film steeds meer samen, met een enigszins voorspelbare (maar toch ook weer niet!) climax in het ziekenhuis. What to Expect When You’re Expecting is een herkenbare (als je zelf kinderen hebt of zwanger bent) film, waarin humor, liefde en verdriet elkaar afwisselen. Het zal geen klassieker worden, maar staat wel garant voor een fijn avondje op de bank.