Dvd

Mees Kees op de Planken

Vanaf deze week is Mees Kees op de Planken te koop op DVD. Wij bekeken hem natuurlijk, en genieten keer op keer van deze bioscoophit.

Mees Kees op de Planken

Mees Kees op de Planken trok in de bioscoop al ruim 500.000 bezoekers, en ook op DVD gaan er vast weer vele fans van genieten. Het is alweer het derde deel van de Mees Kees films (hoofdrolspeler Willem Voogd liet zich in een interview ontvallen dat het wat hem betreft de laatste is, aangezien de kinderen die in de film spelen nu toch echt te groot worden), en zeker niet de minste.

Naast Willem Voogd in de rol van de beginnende Meester Kees, is er een glansrol voor Sanne Wallis de Vries, als de inmiddels legendarische directrice Dreus. In deze film is het aan de klas van Mees Kees om het jaarlijkse toneelstuk te maken, een traditie van Dreus, waarbij steeds opnieuw een saai middeleeuws stuk wordt nagespeeld.

De kinderen vinden het verschrikkelijk, en Mees Kees ook, en dus geven ze er zo hun eigen draai aan. Dit tot groot plezier van de bewoners van het bejaardentehuis waar zij repeteren, die wel érg veel weg hebben van de kinderen. Prachtig detail!

Dreus is niet bijzonder te spreken over deze eigen interpretatie, en de lol die zowel de kinderen als Mees Kees hebben bij het repeteren, en besluit dat Mees Kees maar eens les moet gaan geven aan de kleuters. Dit natuurlijk tot groot verdriet van de kinderen!

Prachtig

Mees Kees op de Planken is een jeugdfilm zoals we ze graag zien. Eentje die ook leuk is voor ouders, door de soms subtiele grapjes en regelmatig wat dieper gaande verhaallijn. Kinderen die hier nog niet aan toe zijn pikken dit niet op, terwijl het de film wel dat beetje extra geeft. Willem Voogd en Sanne Wallis de Vries spelen niet alleen Mees Kees en Dreus, ze zijn het. Samen met de goed acterende kinderen en de herkenbare situaties op en rond school is Mees Kees op de Planken weer een film die eindeloos vaak bekeken kan worden, zonder te gaan vervelen. We vrezen het ergste, maar nog een vervolg of tien zouden wij geen enkel probleem vinden!