Dvd

Lifestylelog kijkt Orange is the New Black op DVD

Orange is the New Black op DVD

Iedereen met een Netflix abonnement kent deze serie vast en zeker al, maar nu is het eerste seizoen van Orange is the New Black ook op DVD en Blu-ray te koop!

Orange is the New Black werd speciaal gemaakt voor Netflix, en is dus niet op normale tv-zenders te zien. Voor veel vrouwen een reden om een Netflix abonnement af te sluiten, want de recensies over deze serie zijn lovend. Inmiddels is het tweede seizoen beschikbaar, maar wij genieten met de DVD en Blu-ray nog even na van het eerste seizoen.

Op de discs tref je geen extraatjes aan, het gaat enkel en alleen om de serie. Dertien afleveringen van een klein uur per stuk wachten op je. Begin vooral met kijken als je ruim in je tijd zit, want grote kans dat je het onmogelijk bij slechts één aflevering kunt laten.

In aflevering 1 maken we kennis met Piper Chapman, een keurige, blonde Amerikaanse dame die een fijn en rustig leven leidt met haar verloofde. Het ideale buurmeisje, bijna jaloersmakend perfect. Maar al snel wordt duidelijk dat Pipers leven er tien jaar geleden heel anders uitzag. Het is nogal een schok voor haar omgeving, maar tien jaar geleden smokkelde Piper niet alleen drugs voor haar geliefde, die geliefde was ook nog eens een vrouw!

Natuurlijk heeft ze dat nu allemaal ver achter zich gelaten. Maar ja… ze moet nog wel een straf van meer dan een jaar uitzitten. We leren Piper kennen op de laatste avond in vrijheid, waarop ze zich nauwelijks kan voorstellen dat zij haar normale leven straks in moet ruilen voor de gevangenis. De aankomst daar, samen met haar verloofde Larry, is zo treffend in beeld gebracht dat de serie je meteen in zijn greep heeft. Hoe raar moet het zijn om als ‘gewone’ vrouw opeens tussen de criminelen in de gevangenis terecht te komen?

orangeblackdvds12

Piper is voornemens zich wat afzijdig te houden, en haar straf rustig uit te zitten zonder zich ergens mee te bemoeien. Maar da’s makkelijker gezegd dan gedaan, en al snel leert Piper met vallen en opstaan alle ins & outs van het gevangenisleven kennen. Als dan ook haar vrouwelijks ex-geliefde op haar afdeling opduikt komt langzamerhand de oude Piper weer tevoorschijn. Zal het keurige, verloofde meisje weer veranderen in haar wilde ‘vroegere ik’?

Sterk aan de serie is dat Piper weliswaar de hoofdpersoon is, maar dat in iedere aflevering ook minimaal één andere gedetineerde uitgebreid aan bod komt. Allemaal hebben zij een misdaad begaan (en natuurlijk vraag je je vanaf de eerste minuut af: ‘Wat dan?’), en allemaal hadden zij daar zo hun redenen voor. De ene wat makkelijker te begrijpen dan de ander, maar stuk voor stuk leer je de vrouwen op de afdeling steeds beter kennen. En misschien is dat gevangenisleven wel ‘echter’ dan Pipers leven buiten de muren…

Een heerlijke serie, die regelmatig de diepte in gaat, maar soms ook gewoon ontzettend geestig is. Tijdens het kijken ga je je onwillekeurig afvragen hoe jij je zou gedragen als je onverhoopt in de cel zou belanden. En zou jouw verloofde ook zo begripvol zijn? Of wacht eens even… is hij dat eigenlijk wel?