Dvd Favourites Featured Getest

Gezien: Footloose

Footloose: de jaren ’80 dansklassieker, met liedjes die we nog steeds allemaal mee kunnen zingen! De film werd onlangs nog een keer gemaakt, aangepast aan de huidige tijd. Wij bekeken het resultaat op DVD. En het goede nieuws: volgende week geven we hem ook weg op Lifestylelog.

De remake houdt het originele verhaal aan, gelukkig, maar dan wat aangepast aan tegenwoordig. Zo zijn de muziek en dans opgefrist, en daarmee een stuk moderner geworden, maar zijn de Footloose klassiekers ook gelukkig nog gewoon in het verhaal verwerkt. Een aantal scènes is vrijwel 1 op 1 nagespeeld, maar veel hebben een kleine aanpassing ondergaan.

Het verhaal is wel hetzelfde gebleven: stadse jongen Ren verhuist naar het platteland, en ontdekt dat daar niet mag worden gedanst. Nadat een aantal jongeren enkele jaren daarvoor verongelukten, nadat ze naar een feest waren geweest, is muziek en dans in de ban gedaan. Maar Ren legt zich daar niet bij neer!

Was het origineel soms wat suffig, en wel erg gladjes, de remake bevat soms iets pittigere taal en is wat meer uitgesproken. Grappig: waar vrijwel alles aan de huidige tijd is aangepast, wordt 1 ding pijnlijk duidelijk; op het Amerikaanse platteland is (ervan uitgaande dat de film een goed beeld van de werkelijkheid geeft) eigenlijk bijzonder weinig veranderd sinds de originele film. Al is de muziek en kleding er wel stukken beter op geworden!

De remake van Footloose zal een heel nieuw publiek, de jongeren van nu, aanspreken, terwijl de fans vanuit de 80’s niet met kromme tenen hoeven te zitten.