Culinair

Water met een extraatje bij Albert Heijn To Go

Water met munt, komkommer, citroen, dille, komkommer… niks nieuws. De exotische ‘smaakjes’ duiken overal op. Maar water mét munt, citroen, dille en komkommer, da’s iets dat opvalt.

Als we zeggen ‘mét’, dan bedoelen we dat heel letterlijk. In de grappige watertjes van Albert Heijn To Go zie je het takje munt zitten, net als het schijfje citroen, plakje komkommer en takje dille. We moesten even goed kijken toen we deze flesjes voor het eerst in handen kregen: met die groene takjes erin verwacht je bijna dat er een goudvis in rond zou zwemmen!

Maar niets is minder waar, met deze watertjes drink je niet alleen een onzichtbare smaaktoevoeger, maar échte toevoegingen. En laten we wel wezen, dat ziet er hartstikke leuk en bijzonder uit (het oog wil ook wat!). Maar smaakt het ook een beetje? Wij namen de proef op de som.

Het Water met munt en citroen is vooral lekker fris, en ideaal om op warme dagen je dorst mee te lessen. Met name de munt proef je direct bij het drinken heel duidelijk, terwijl daarna juist de frisse citroensmaak nog even in je mond achterblijft. Lekker!

ahwater2

Het Water met komkommer en dille smaakt heel bijzonder (dille doet het normaal goed als smaakmaker bij vis), maar is zeker niet minder lekker. Lekker bij sushi of een zomerse salade: het water heeft wel wat smaak, maar niet zo veel dat het je maaltijd anders laat smaken.

Leuke, gezonde introductie van Albert Heijn To Go! De flesjes zijn wel dat duurder dan een normaal watertje (€1,75 per stuk), maar dan heb je ook wel iets bijzonders en smakelijks te pakken.