Culinair

Vita Coco Kids: is kokoswater met een smaakje lekker?

Vita Coco Kids: we zien het vaak voorbijkomen en het intrigeert ons. Vinden kinderen kokoswater met een smaakje lekker? We namen de proef op de som.

Allereerst zoeken we het antwoord op de vraag: waarom kokoswater? Je kunt toch ook ‘gewoon’ water met een smaakje maken? Klopt. Maar, zo blijkt, kokoswater bevat van nature veel vitaminen en mineralen (zoals kalium), en is daarmee natuurlijk direct erg gezond. Die keuze snappen we nu dus!

Dan rest eigenlijk vooral de vraag: is het lekker? Smaakt Vita Coco Kids net als andere fruitdrankjes, of zit er een stevige kokossmaak aan? Naar ons oordeel, en de proevende kinderen waren het met ons eens, kan dit kokosdrankje prima de concurrentie aan met al die andere drankjes in portieverpakkingen.

Lekker zoet, dorstlessend en drinkt makkelijk weg. De Appel & Zwarte Bessen variant bleek bij de kinderen favoriet, terwijl de volwassenen eerder de Mango & Ananas variant zouden kiezen. Beide smaken bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en geen conserveringsmiddelen en er zit maar weinig suiker in. De prijs ligt wel iets hoger dan die van de meeste drankjes: 4 pakjes kosten €3,99. Vita Coco Kids is o.a. te koop bij Marqt, De Tuinen en Vitaminstore.