Culinair

Teisseire Mix&Go: siroop voor onderweg

Siroop zit al zolang wij het ons kunnen herinneren in van die grote flessen, die eeuwig mee lijken te gaan. Van doorzichtig plastic, of metaal. Duidelijk bedoeld voor thuisgebruik.

Maar daar komt steeds meer verandering in. Siroop wordt meer en meer iets om mee te nemen, en on the go je water een smaakje mee te geven. Teisseire Mix&Go is nieuw, en natuurlijk probeerden wij het uit.

Geconcentreerd

De siroop van Teisseire Mix&Go werk volgens hetzelfde principe als de siropen in grote flessen, alleen is het product sterker geconcentreerd. Lees: er zit minder water in. Dat zorgt ervoor dat je maar een heel klein beetje nodig hebt, en het verpakt kan worden in hele kleine flesjes. En die kun je makkelijk meenemen!

De smaak

Mix&Go is er in drie varianten: Aardbei & Framboos (onze favoriet, lekker zoet, maar niet te!), Appel & Zwarte Bes en Sinaasappel & Perzik. Voor ieder wat wils dus, en alle drie prima op smaak. De siropen bevatten 50% vruchtensap, geen toegevoegde suikers en geen kunstmatige kleurstoffen en smaakstoffen. Daarnaast zitten er ook geen gluten in, en zijn ze geschikt voor vegetariërs en veganisten. Dat geldt voor de meeste siropen, maar toch het vermelden waard!

In je tas?

We moeten er niet aan denken. Een flesje siroop dat in onze tas begint te lekken. Alles plakkerig, hordes bijen die op je af komen vliegen. Ugh. Gelukkig willen ze dat ons bij Teisseire besparen: de flacons hebben een heel stevige klikdop, en zelfs als deze toch open mocht schieten loopt er niks je tas in, pas als je in het flesje knijpt loopt er wat uit.

Met 1 flesje kun je ongeveer 20 glazen siroop maken, afhankelijk van hoe zoet je je limonade graag drinkt natuurlijk. De verkoopprijs van €2,49 is prima, je vindt dit nieuwe drankje bij Jumbo, Makro, Plus en Hoogvliet.