Culinair

Spelt Squares van Farm Brothers: spelt om te snoepen

Bij spelt denken wij aan verantwoord brood, of verstandige crackers. Maar inmiddels kun je ook snacken met spelt. Wij gingen je voor.

De Farm Brothers Spelt Squares kun je het best vergelijken met kleine crackers, mét een lekker smaakje. Je hebt de keuze uit drie varianten (Sea Salt & Rosemary , Tomato Bruschetta en Curry & Cheese), waarbij laatstgenoemde onze persoonlijke voorkeur heeft. Vooral de licht pittige nasmaak, heerlijk!

De Spelt Squares zijn ideaal voor de late middagdip. Veel gezonder, en bovenal meer vullend dan een handje chips. Het speltmeel is grof gemalen, en na een crackertje of 4 kun je er met gemak nog even tegenaan. Ook op een feestje doen ze het echter prima, zeker als je er een lekkere dip naast zet (ook een aanrader als je de crackertjes een beetje aan de droge kant vindt).

speltsquares2

Spelt?

Met nu ook snacks van spelt kun je wel zeggen dat deze graansoort niet meer alleen voor de extreem bewuste consument hip is, maar doordringt tot het grote publiek. En da’s mooi, want spelt is voedzaam, en nog helemaal ‘puur’. Niet gemanipuleerd, maar nog helemaal in zijn oervorm, met veel gezonde eiwitten, vitamine en mineralen. Voedsel in zijn meest echte vorm dus, en daar houden we van. Herman en Freddy, de Nederlandse ‘Farm Brothers’ ook, en dus besloten ze deze lekkere snacks te maken om spelt nog bekender te maken bij het grote publiek.

Waar een gewone zak snacks vooral veel lucht en ‘lege calorieën’ bevat, en in 1 ruk leeggegeten wordt, kun je met een zakje Spelt Squares (€2,79 per stuk) een stuk langer vooruit. Je kauwt echt ergens op, en dat maakt dat je veel sneller verzadigd bent en niet gedachteloos door zult eten. Pluspunt! Op dit moment vind je deze lekkere snacks o.a. bij EkoPlaza en Organic food for You.