Wij zijn wel van de makkelijke keuken. Heerlijk hoor, om soms uren in de keuken te staan en een gerecht helemaal vanaf de basis te maken, maar doordeweeks over het algemeen niet haalbaar.
En dus zijn we blij met de nieuwe producten van Conimex! Want hun Oosterse soepen en Curry pastes zijn niet alleen lekker makkelijk, ze zijn ook nog eens erg lekker!
Conimex Oosterse Soepen
Wie wel eens in Azië is geweest kent de kleine eettentjes en foodstalletjes die je daar op iedere straathoek ziet. Leuk en makkelijk, je scoort er zo een lekkere maaltijd, en steeds verrassend. Want iedere kok heeft zo zijn eigen recept, dat vaak al jaren in de familie is.
Conimex heeft zich daardoor laten inspireren, en drie typisch Aziatische soepen vertaald naar de Nederlandse smaak. En het fijne is: ze hebben die soepen in een zak gedaan, zodat jij hem alleen nog maar hoeft op te warmen. Ideaal als je weinig tijd hebt!
Onze favoriet is de Pindasoep, een vegetarische Indonesische Katjangsoep bereid met pinda’s en ketjap manis. Heerlijk! Aan de pindasoep is o.a. koriander, gember en taugé toegevoegd, voor een lekkere knapperige bite en kruidige smaak. Een zak is genoeg voor 2 royale kommen.
Ook de andere twee varianten mogen er overigens zijn: de Tom Kha Kai is een licht pittige Thaise kippensoep, romig (met kokosmelk) met genoeg kip, en lekkere toevoegingen als paprika, lente-uit en waterkastanje. Ook in de Rode Currysoep, of Laksa, vind je kokosmelk en kip. De koriander en limoenblad zorgen hier voor een echte smaakexplosie: je moet ervan houden, maar lekker kruidig is hij zeker! Alle soepen kosten €2,79 per zak.
Conimex Curry Paste
Naast drie nieuwe soepen, zijn er ook vijf curry pastes. Een curry paste is de perfecte basis voor een curry, en bevat de perfecte combinatie specerijen om mee te starten. Fijn dat Conimex deze combinatie al gemaakt heeft, want het is best lastig om als je zelf aan de slag gaat de juiste balans te vinden: Oosterse specerijen zijn vaak best sterk van smaak, en voor je het in de gaten hebt proef je alleen nog maar de citroengras, of juist de gember.
Je kunt kiezen tussen een Thaise Groene Curry, Thaise Rode Curry, Thaise Massaman Curry, Singaporese Laksa Curry of Indonesische Groente Curry. Op de verpakking kun je, aan de hand van het aantal afgebeelde pepertjes, direct zien hoe pittig de verschillende varianten zijn. Houd je wel van pittig dan kies je de Thaise Groene Curry, met o.a. limoenblad, chilipeper, gember en galanga. Liefhebbers van iets mildere smaken kunnen beter voor de Thaise Massaman Curry (o.a. komijnzaad, korianderzaad en kaneel) of Indonesische Groenten Curry Paste (gember, chilipeper, galanga en kurkuma) gaan.
Ook deze Conimex Curry Pastes zijn met €1,99 prima betaalbaar!