Culinair

Lekker: Côte d’Or Fruit

Côte d’Or Fruit

Fruit: lekker. Chocolade: lekker! Maar hoe zal het smaken als je dit samenvoegt?

Dat vroegen ze zich bij Côte d’Or ook af, en wat doe je dan als je een chocoladefabriek hebt: je probeert het uit. Dat resulteerde in Côte d’Or Fruit, en wij mochten proeven hoe lekker dat is.

Côte d’Or Fruit

Er is wel meer chocolade met fruit te koop, maar meestal gaat het dan om kleine flintertjes gedroogd fruit die door de chocolade verwerkt zijn. Côte d’Or Fruit is anders: meer dan de helft van deze repen bestaat uit fruit. Eigenlijk is het gewoon een knapperig laagje pure chocolade, om een flinke fruitvulling (een beetje geholpen door natuurlijke kleurstoffen en aroma’s) heen.

Er zijn drie varianten te koop: passievrucht, rode vruchten en sinaasappel. Al dit fruit is een beetje zoetzuur van smaak, en dat is een fijne combinatie met het bittere van de donkere chocolade, aldus Côte d’Or.

Côte d’Or Fruit

Lekker?

Natuurlijk proefden wij alle drie de repen uitgebreid voor je, we zijn de rotste niet, en ja, dat smaakt inderdaad lekker! Het fruit smaakt verrassend ‘natuurlijk’ en is zeer duidelijk aanwezig, wat Côte d’Or Fruit eerder een fruitreep met chocolade maakt dan andersom. En dat zorgt er ook meteen voor dat de repen uniek zijn, want dit kenden we nog niet.

Onze favoriet? Passievrucht! Een smaak die je niet vaak tegenkomt in de winkels, maar oh zo lekker. Wat overigens niet betekent dat de andere smaken niet de moeite waard zijn, wij raden gewoon aan om ze alle drie te proberen en je eigen favoriet te kiezen. Enig nadeel: door de zachte binnenkant zijn de repen vrij kwetsbaar. Daar is in de verpakking al rekening mee gehouden, er is een extra laagje karton toegevoegd, maar zorg ervoor dat de repen niet onderin je boodschappentas belanden, want dan zijn ze ‘gecrusht’. De smaak zal er niet minder lekker door worden, maar het oog wil ook wat.

Côte d’Or Fruit

Côte d’Or Fruit kost €2,55 per tablet van 130 gram, te koop in de supermarkt.