Culinair Favourites Featured Getest

Getest: Burts by Beluga

De chips van Burts zijn altijd al bijzonder. Gemaakt van de beste aardappels, met de hand gebakken in zonnebloemolie en op smaak gebracht met natuurlijke smaakgevers. Maar als topchef Hans van Wolde van Beluga (twee Michelinsterren!) zich ermee gaat bemoeien, weet je zeker dat er wel een heel bijzonder zakje chips gefabriceerd zal worden.

Chips van een twee sterren chef, hoe smaken die? Lekker, kunnen wij zeggen na een uitgebreide smaaktest. Er zijn twee smaken, allebei even bijzonder. De Colombo Curry is op smaak gebracht met een bijzonder kruidenmengsel dat van origine uit Sri Lanka komt, en via Martinique en Guadeloude verhuisde naar de Antillen. Heb je daar wel eens Colombo Chicken gegeten dan zul je de smaak zeker herkennen. Kruidig, maar niet scherp, zelfs licht zoetig. Anders dan alle kruidige chips die wij tot nu toe geproefd hebben.

Nog veel aparter is de Vanilla Sea Salt. Ben je ooit op het idee gekomen vanille en zout te combineren? Wij niet, dus we begonnen wat aarzelend aan deze zak, maar waren al snel overtuigd: heel ok! Het is even wennen, eerst het zout en dan de zoete vanille, maar na ons door een zak heengegeten te hebben kunnen we concluderen dat het een zeer verslavende combinatie is.

Burts by Beluga vind je bij Albert Heijn, voor 1,99 euro per zak.