Culinair Getest

FoodWeLove

Je kent vast het populaire concept van de beautydozen wel: iedere maand een box met nieuwe verrassingsproducten. De FoodWeLove box zit vol culinaire toppertjes.

Iedere maand bevat de FoodWeLove box tussen de vijf en zeven producten van de beste kwaliteit. Eentje om direct op te eten, één om doordeweeks in je maaltijd te verwerken en de rest voor gebruik op de langere termijn. Natuurlijk zit er een beschrijving bij van de producten, en kun je op de website meer achtergronden vinden over de leveranciers. Ook vind je hier recepten waarin de producten uit de box verwerkt zijn, handig als je er zelf even niks mee kunt.

De juni box is een heel speciale. Met als thema Healthy Happy Food werden de dames van Bluebelle Foodworks gevraagd producten te selecteren die op hun eigen manier bijdragen aan een goed gevoel en gezond lijf. Wij waren zo gelukkig dat we een box mochten ontvangen, en delen de inhoud natuurlijk graag met je.

Meteen bij het openen van de doos worden we blij. Een Dopper! Zo’n handig drinkflesje met een dop die je ook als bekertje kunt gebruiken. Ideaal om altijd water mee te nemen, want dat dat gezond is weten we allemaal. Ook doken we meteen in de speciale uitgave van Happinez, Happi.food, perfect om lekker te lezen terwijl je je tegoed doet aan één van de direct eetbare hapjes in de box.

De Raw Chocolate van Lovechock bijvoorbeeld. Rauwe chocolade? Yep. Koud verwerkt, zodat alle natuurlijke voedingsstoffen bewaard blijven, en gezoet met nectar van kokosbloesem, stukken beter dan suiker. De smaak is even wennen, chocolade met een gezonde bite, maar wel verslavend lekker.

Aan de inhoud van de box lijkt maar geen einde te komen, en ook het zakje hazelnoot, rozijn en kokos van Justnuts kan rekenen op blije gezichten, een gezonde en lekkere snack. Dit kleine pakje bevat precies de dagelijks aanbevolen hoeveelheid noten en gedroogd fruit, handig. Ook het biologische koekje van Donny Craves laten we ons goed smaken, lekker met cranberry. Het laatste hapklare hapje in de box is een doosje Original Mints van Peppersmith, met alleen maar natuurlijke grondstoffen.

Dan wordt het tijd om de overige producten, bedoeld om te bereiden of te gebruiken in andere gerechten eens te bekijken. Zo zijn daar biologische Quinoa zaden van Nature Crops. Hadden we zelf nog nooit gebruikt, maar gelukkig zit er in de box al een beschrijving om er een lekker en gezond ontbijt mee te maken. Gaan we zeker eens doen! Leuk om te combineren met een groene smoothie, die je gemakkelijk maakt met het biologische Wheatgrass Powder van PlanetBIO dat eveneens in de box zit!

Koken, of brownies bakken volgens het recept in de box, met kokosolie hadden we nog nooit gedaan. Maar met het handige bakje Coconut Cooking Cream, dat je zelfs in plaats van boter op je brood kunt smeren, gaan we het toch eens proberen. Hartstikke gezond en 100% biologisch! Tenslotte is de Absolute Happiness thee van Hotsoup.nl het laatste product dat tevoorschijn komt uit de bodemloos lijkende doos. Een heerlijk luxe thee met o.a. rozenblaadjes!

Is de FoodWeLove box zijn verkoopprijs van 27,95 euro (24,95 als je een abonnement neemt) waard? Lijkt ons duidelijk. Zo goed gevuld, zo veel dingen die je niet zo maar even in de supermarkt koopt, maar wel eens zou willen proberen. Wij zijn blij, en smikkelen nog even verder. Bestellen of abonneren kan via www.foodwelove.nl.