Boeken

Maar ik wou een zusje: wat nou als je toch een broertje krijgt?

Wat zijn kinderen toch lekker eerlijk hè? Ze maken van hun hart geen moordkuil, en zeggen precies wat hen dwarszit. Zoals het feit dat ze een broertje hebben gekregen, terwijl ze toch echt liever een zusje wilden. Over dat herkenbare thema gaat ‘Maar ik wou een zusje’ van Pauline Oud.

Maar ik wou een zusje

Het moment dat jouw kind hoort dat het grote broer of zus wordt, is heel bijzonder. Veel jonge kinderen hebben vervolgens ook wel een idee over het geslacht van de baby, en niet altijd klopt dat. Dat kan vrij hartverscheurende taferelen opleveren. Want, ah, toe, kunnen we dat broertje nu echt niet omruilen voor een zusje?

Sofie, de hoofdrolspeelster van dit boek, had zich ook erg op een zusje verheugd. Maar ja… het werd een broertje. Maar daar laat Sofie zich mooi niet door uit het veld slaan! Want zo’n baby-broertje, die kun je best als een baby-zusje behandelen. Roze jurkje aan, staartjes in zijn haar: helemaal goed.

Ruilen?

Helaas maakt mama een einde aan de staartjes: ze knipt de haren van het baby-broertje af. Dat pikt Sofie niet. Ze wil een zusje. Ze kan dat broertje toch vast wel ergens ruilen?

Dat blijkt te kunnen, met gemak zelfs. Zoveel kinderen uit de buurt die maar wat graag dat leuke broertje van Sofie willen ruilen voor hun zusjes die van alles stuk maken of heel veel schreeuwen.

Dat zet Sofie toch eens aan het denken. Want al is het dan geen zusje, dat broertje van haar is verder best ok. Misschien moet ze hem toch maar houden!

Herkenbaar

Heb jij een kleuter die ook niet blij is met zijn of haar broertje? Dan is dit een mooi boek om samen te lezen. Met prachtige, lekker grote illustraties, en een herkenbaar, grappig verhaal. Hopelijk ziet jouw kind, net als Sofie, na het lezen toch de voordelen in van zo’n broertje.

Maar ik wou een zusje – Pauline Oud
ISBN 9789044829013
Clavis Uitgeverij
€15,95