Boeken winnen

Afgelopen: Win nieuwe boeken van Helen Vreeswijk en Buddy Tegenbosch

Bloedbroeders Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk en Buddy Tegenbosch schrijven boeken voor jongeren, die ook interessant zijn voor volwassenen. Wij geven deze week hun nieuwe boeken weg.

Bloedbroeders – Helen Vreeswijk

De zestienjarige Reza komt met zijn moeder en zus tijdelijk naar Nederland om het familierestaurant van zijn oom voor de ondergang te behoeden. Zijn oom heeft zich door creatief boekhouden in de nesten gewerkt en zit daarvoor een celstraf uit. Zijn twintigjarige neef Ayaan wordt opgezadeld met de zorgen voor het restaurant en het gezin.

Ayaan heeft totaal geen affiniteit met het restaurant en denkt maar aan een ding: snel en gemakkelijk geld verdienen zodat hij zijn eigen dromen kan najagen. Om zijn plannen uit te voeren heeft hij echter een handlanger nodig. Reza is daar geknipt voor: hij is familie – een bloedverwant – en bovendien naïef en kneedbaar.

Zorgvuldig heeft Ayaan de beroving uitgewerkt: de locatie, het tijdstip, de vluchtauto, de vluchtroute en een alibi. Er kan niets fout gaan. Maar dan gaat het toch gruwelijk mis…

pv-buddy-tegenbosch-oog-om-oog-2

 

Oog om oog – Buddy Tegenbosch

Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij.
Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst.
Bang voor wat zou kunnen gebeuren.

Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komt hij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad. Jaap-Jan, inmiddels JJ voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin. Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar. Voor de tweede keer neemt JJ een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen.

Boeken voor jongeren en volwassenen

Beide schrijvers richten zich vooral op jongeren, van ongeveer de leeftijd van de hoofdrolspelers in de boeken. De ervaring leert echter dat ook veel volwassenen de boeken graag lezen. Gewoon, omdat de thema’s hen aanspreken, of omdat ze zelf kinderen in deze leeftijd hebben en graag weten wat er speelt.

Winnen

Wij mogen deze week 3 pakketten weggeven, waarin je zowel Bloedbroeders van Helen Vreeswijk als Oog om oog van Buddy Tegenbosch vindt. Leuk om te winnen voor jezelf, of misschien wel je puberkind! Om kans te maken vul je het onderstaande formulier volledig in.

Deze actie is afgelopen.